[VIDEO] Hyundai KONA electric are 2 propulsii electrice și autonomie de 490 km

Hyundai KONA electric completează din 2023 noua generație a SUV-ului compact, care este propusă și cu motoare cu benzină și cu motor hibrid. 

CLICK AICI pentru a citi detaliile despre tehnologiile și propulsiile noii generații Hyundai KONA.

Propulsiile electrice ale modelului Hyundai KONA

KONA electric va fi propus în Europa cu două variante de propulsii electrice. Varianta Standard Range (cu autonomie standard) este echipată cu o baterie de 48,4 kWh. Aceste model generează o putere de 114,6 kW și cuplu de 255 Nm.

Însă, dacă se alege versiunea Long Range (cu autonomie extinsă), motorul electric dezvoltă 160 kW și cuplu de 255 Nm. În acest caz bateria are capacitate de 65,4 kWh și promite autonomie de până la 490 km (WLTP).

Ambele variante de propulsie sunt cu tracțiune la o singură punte. Hyundai nu a menționat dacă pregătește și un model KONA electric cu tracțiune integrală, în ciuda faptului că are format de SUV/crossover. Dar este puțin probabil, având în vedere segmentul de piață în care se înscrie. Vorbim despre un model cu dimensiuni sub-compacte, din segmentul B, care măsoară 4.355/1.825/1.575 mm și este conceput în special pentru eficiență. Însă trebuie spus că în ciuda dimensiunilor, portbagajul are un volum generos, de 466 litri. Iar sub capotă există un spațiu suplimentar de depozitare, de 27 litri.

Modul de rulare i-PEDAL este completat de un sistem de frânare regenerativă inteligent

Faptul că Hyundai KONA electric a fost conceput pentru eficiență maximă în oraș este subliniat și de modul de rulare i-PEDAL. Acesta este un mod de rulare, pe care șoferul îl poate activa și permite condusul cu o singură pedală. Fiindcă modul i-PEDAL activează și cea mai mare intensitate pentru intervenția sistemului de frânare regenerativă. Așadar, decelerarea automată a mașinii este mai intensă, când șoferul ridică piciorul de pe accelerație sau reduce presiunea pe care o aplică asupra pedalei de accelerație.

În acest fel, se obțin două avantaje importante în timpul mersului prin traficul congestionat din oraș. Sistemul de frânare regenerativă are o putere mai mare de încărcare a bateriei, cu fiecare decelerare. Iar mersul bară la bară este mai confortabil pentru șofer. Pentru că nu trebuie să frâneze și accelereze des. Ci doar dozează lejer din apăsarea pedalei de accelerație.

Mai mult de atât, sistemul de frânare regenerativă este adaptiv. Datorită faptului că lucrează împreună cu sistemele de asistare a condusului. Astfel, KONA electric detectează mașinile pe care le întâlnește în fața sa și decelerează automat, folosind frânarea regenerativă care își dozează intensitate în funcție de trafic. Este un mod suplimentar prin care KONA electric obține o autonomie cât mai extinsă.

Hyundai KONA electric are funcție de încărcare bidirecțională

Sistemul de încărcare al modelului Hyundai KONA electric suportă alimentarea de surse de 400 V. Și bateriile sale au nevoie de circa 41 de minute pentru a se încărca de la 10 la 80% din capacitatea lor, când mașina este conectată la o stație de încărcare rapidă.

Totodată, Hyundai KONA electric beneficiază și de faptul că poate fi la rândul său o sursă de electricitate. Mai exact, are sistem de încărcare bidirecțional (Vehicle-to-Load). Acesta livrează 3,13 kVA. Astfel, KONA electric poate încărca și alimenta cu energie o varietate de aparatură electrică și electronică. De exemplu, pot fi alimentate cu electricitate unelte electrice, aparatură de grădinărit, frigidere etc.

Comentarii

comentarii

©2022 Plug and Drive. Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

PLUG AND DRIVE aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account