Audi anunță că va furniza motoare electrificate pentru Formula 1 din 2026

Odată cu participarea în Formula 1, Audi Sport anunță că va înceta dezvoltarea prototipurilor LMDh pentru competițiile de anduranță. Dar Audi Sport rămâne determinat să obțină anul viitor victoria în Raliul Dakar, cu prototipul RS-Q e-tron.

Constructorul german spune că va până la finalul lui 2022 va comunica numele echipei pentru care va furniza sistemul de propulsie în 2026.

Noul regulament din Formula 1 a convins Audi Sport să ia startul în mult disputata competiție

Markus Duesmann, Președintele Consiliului de Management al AUDI AG, precizează că acum este momentul potrivit pentru înscrierea în campionatul de Formula 1. Deoarece noul regulament din Formula 1 prevede o accelerare a electrificării propulsoarelor, precum și folosirea combustibililor sustenabili. De asemenea, din 2023 se va institui și un plafon pentru sumele investite în dezvoltarea motoarelor, care completează plafonul pentru costurile permise echipelor. Și, nu în ultimul rând, Formula 1 și-a stabilit planul ca până în 2023 să devină neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon.

Audi Sport va construi propriul motor pentru Formula 1, care are combustibil sustenabil și lucrează în tandem cu un motor electric

Audi Sport își va produce propriul motor pentru Formula 1, la centrul din Neuburg de lângă Ingolstadt. De altfel, Audi se mândrește și cu faptul că de 10 ani nu a mai fost construit un motor pentru Formula 1 în Germania. La Neuburg există și bancurile de testare pentru motorul termic, motorul electric și baterii.

Din 2026 sistemul de propulsie al monoposturilor din Formula 1 va fi compus dintr-un motor cu ardere internă, un motor electric, o baterie și electronică specifică. Iar marea schimbare este faptul că motorul electric va dezvolta aproape la fel de multă putere ca și cel cu ardere internă. Motorul turbo de 1,6 litri livrează circa 544 CP (400 kW). În plus, combustibilul său este unul sustenabil. Iar asta se aliniază cu experiența acumulată de Audi în cercetarea și dezvoltarea combustibililor sustenabili.

 

Comentarii

comentarii

©2022 Plug and Drive. Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

PLUG AND DRIVE aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account