[VIDEO] Test Dacia Bigster Hybrid 155: SUV cu de toate!

Am testat Dacia Bigster Hybrid 155 în cadrul lansării internaționale din Franța, iar premisele sunt bune pentru cel mai nou, mai mare și mai dotat model din gama Dacia.

Testul meu cu Dacia Bigster Hybrid 155 este disponibil mai jos, la un simplu click distanță. Fie aici, fie pe canalul nostru de YouTube acolo unde te poți și abona dacă nu ai făcut-o deja.

Dacia Bigster Hybrid 155: ce motorizare are?

Marea noutate pentru versiunea full-hybrid a lui Bigster este prezența unui motor termic, pe benzină, cu patru cilindri, de 1,8 litri. Acesta este creditat cu 109 cai-putere la 5.300 de rotații pe minute și cu un cuplu maxim de 172 Nm, disponibil începând cu 3.000 de rotații pe minut. În ajutorul său apare un motor electric de tracțiune. Acesta dezvoltă 49 de cai-putere și un cuplu maxim de 205 Nm. Astfel, puterea maximă se ridică la 155 de cai. Încă nu avem date despre sprintul de la 0 la 100 km/h, dar știm că viteza maximă este 180 km/h. În același timp, consum mediu oficial este de 4,5 – 4,7 l/100 km. În cadrul testului nostru, la un stil ceva mai „dinamic”, pe drumuri virajate, consumul după primii 160 de kilometri a fost de 5,6 l/100 km.

Dacia Bigster Hybrid 155: cum se conduce?

Bigster este mai lung și mai înalt decât Duster și are câteva kilograme în plus. Și, în cazul frânărilor mai puternice sau al virajelor mai strânse, inerția își face simțită prezența. Nu te aștepta la o ținută de drum care să mizeze pe „sportivitate”, pentru că nu e cazul. De fapt, cine ar așteptări de genul acesta de la un astfel de SUV, ar trebui să-și ajusteze serios așteptările. În schimb, Bigster este confortabil. Plutește peste asfaltul imperfect, amortizează denivelările bine și, per total, este o îmbunătățire comparativ cu Duster. În scaune stai bine, ai un tunel median înalt și o mai bună izolare fonică. Totuși, motorul termic devine gălăgios atunci când accelerezi puternic și există momente în care transmisia pare că întârzie puțin schimbarea într-o treaptă superioară. Dar, per total, ținuta de drum a lui Bigster este una echilibrată, cu accent pe confort, plus chiar un strop de rafinament.

Dacia Bigster Hybrid 155: cât e de „BIG”?

Cel mai mare atuu al mașinii este cel al spațiului disponibil. Portbagajul poate avea până la 702 litri, în funcție de motorizare, iar pe banchetă e loc mult și bun pentru oricine. Iar dacă rabatezi bancheta, ai nevoie de extensie la linia de credit pentru a umple portbagajul la Ikea. Tot în spate există și două porturi USB-C, guri de ventilație, buzunare pe spătarele scaunelor din față și soluții practice. Poți inclusiv plia scaunul din mijloc și el se transformă în cotieră cu suport de băuturi și smartphone. Ce-i drept, rămâne valabilă problema bagajelor care ar putea sări în interior dacă rabatezi tot scaunul…

În față e și mai bine. Tunelul median înalt contribuie la plusul de confort, iar cotiera cu funcție de răcire e excelentă. Instrumentarul de bord digital funcționează perfect, iar ecranul central are o grafică bună și răspunde decent comenzilor tactile. Salutăm opțiunea de a avea volan, parbriz și scaune încălzite, dar și prezența sistemului de climatizare pe două zone.

Una peste alta, în această configurație, Bigster este o mașină extrem de practică și de eficientă. Ai spațiu pentru tot și toate, un consum foarte bun pentru un astfel de SUV, iar lista dotărilor – standard sau opționale 0 este amplă. De fapt, Bigster este probabil primul model Dacia care se luptă cu rivalii săi și cu alte argumente în afară de cel al prețului. Și da, era nevoie de acest pas.

Comentarii

comentarii

©2022 Plug and Drive. Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

PLUG AND DRIVE aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account