[VIDEO] Test Mercedes EQB 300 4MATIC: practic… imbatabil!

După acest cu noul Mercedes EQB 300 4MATIC am ajuns la o concluzie simplă: acesta este cel mai practic model din segment. Din toate punctele de vedere. Dar, adevărul e că nu se limitează doar la fi practic. 

Am avut destul de multe de spus în acest test cu Mercedes EQB, așa că poți să afli cam totul dacă-i dai un play clipului de mai jos. Iar dacă materialul ți-a plăcut, nu uita să te abonezi la canalul nostru de YouTube. Doar așa vei afla imediat ce urcăm materiale noi.

Prețul de listă pentru EQB 300 4MATIC pornește de la 57.100 de euro. Cu TVA inclus, dar fără a lua în calcul eco-bonusurile prin programele Rabla. Aruncând un ochi și la principalii rivali, e lesne de înțeles faptul că prețul mașinii este bun. Chiar foarte bune pentru ce oferă. În acestă versiune ai o baterie de 66,5 kWh, tracțiune integrală și suficientă putere cât să nu duci lipsă de nimic. Mai exact e vorba despre 228 de cai-putere și 390 Nm.

Pe parcursul acestui test cu Mercedes EQB eu am aflat câteva lucruri importante. În primul rând, mașina se conduce fantastic de bine, indiferent de situație. În oraș, pe macadam sau la drum întins. Este eficientă, cu un consum real de 22,0 kWh/100 km. Și se încarcă rapid, grație unui management termic inteligent. Împreună cu sistemul de navigație isteț, mașina știe cum să pregătească bateria pentru încărcare la putere maximă. Și e vorba despre 100 kW. Practic, în doar 15 minute de încărcare câștigi 150 de kilometri. În 32 de minute, bateria e încărcată de la 10 la 80%.

Pe urmă, capitolul la care în urma acestui test eu cred că Mercedes EQB excelează este cel al interiorului. Cu un ampatament uriaș – de peste 2,8 metri – spațiul din interior este fantastic. Și nu degeaba EQB-ul este primul SUV electric care poate să ofere până la 7 locuri. Portbagajul are 495 de litri, bancheta spate culisează și totul este superb construit. Serios, mie chiar mi-a plăcut mașina!

Unul dintre rivali este noul Volvo XC40 electric. Pe care noi deja l-am testat:

Dacă ești curios și de un SUV electric din afara segmentului premium, atunci e greu să alegi altceva în afara de Skoda ENYAQ:

 

Comentarii

comentarii

©2022 Plug and Drive. Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

PLUG AND DRIVE aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account