A început producția modelului Dacia Jogger HYBRID 140 în uzina din Mioveni

Dacia Jogger HYBRID 140 este primul model cu propulsie hibridă din istoria mărcii românești. Iar Uzina Dacia din Mioveni anunță demararea producției. Primul exemplar Jogger HYBRID 140 care a părăsit linia de asamblare a fost cumpărat de un client din România. Are culoare Gri Schiste, noul nivel de echipare Extreme și habitaclu configurat cu 7 locuri în loc de cele 5 oferite standard.

Dacia subliniază că modelul Jogger este fabricat exclusiv în Uzina din Mioveni. Și a fost deja produs în aproape 80.000 de exemplare, din care peste 90% au fost exportate, în principal pe piețele Europei Occidentale.
De asemenea, în 2022 Jogger a fost lider al segmentului C-Break din România. Și s-a plasat pe poziția a doua în clasamentul celor mai vândute vehicule din segmentul C (exceptând clasa SUV) către clienții persoane fizice din Europa.

Iar acum, versiunea hibridă mizează pe eficiență pentru a aduce o contribuție importantă la volumul de vânzări.

Propulsia hibridă oferă autonomie de peste 900 km

Sistemul de propulsie full hybrid al modelului Dacia Jogger HYBRID 140 promite o autonomie totală de peste 900 km (în ciclu mixt omologat WLTP).

Jogger HYBRID 140 are un motor de 1,6 litri cu benzină care dezvoltă 90 CP și lucrează în tandem cu un motor electric pentru propulsie de 50 CP și un starter generator. Energia motorului electric este livrată de o baterie de 1,2 kWh (230 V) amplasată în locul roții de rezervă.

Per total, sistemul de propulsie full hybrid generează 140 CP și 148 Nm și permite atingerea vitezei maxime de 167 km/h.

Dacia Jogger HYBRID 140 nu se încarcă de la priză. Bateria se încarcă în mers, folosind sistemul de frânare regenerativă. Așadar, la fiecare decelerare și frânare bateria recuperează energie. În plus, șoferul poate selecta și modul B (Brake) pentru funcționarea transmisiei. Acest mod sporește intensitatea frânării regenerative. Este vorba despre o transmisie automată electrificată. Și are patru trepte de viteză cuplate la motorul termic și două trepte cuplate la motorul electric desemnat pentru propulsie.

Există și un buton pentru modul de rulare ECO, al cărui rol este de a da prioritate utilizării propulsiei electrice. Dacia estimează că Jogger HYBRID 140 poate parcurge în mod pur electric chiar și până la 80% din drumurile făcute în oraș. Iar în traficul urban consumul de combustibil poate fi cu până la 40% mai mic decât s-ar obține cu un motor cu ardere internă și un stil de condus asemănător. Totodată, consumul de benzină este estimat la 4,8-4,9 l/100 km.

Preț Dacia Jogger HYBRID 140 în România

Dacia a dezvăluit modelul Jogger HYBRID 140 în decembrie 2022 și primește comenzi pentru acesta din ianuarie 2023. În România, Dacia Jogger HYBRID 140 este propusă în variante cu 5 sau 7 locuri, cu versiuni de echipare Expression și Extreme.

Modelul cu 5 locuri și echipare Expression are prețuri care pornesc de la 23.750 de euro cu TVA inclus. Dacă se alege echiparea superioară Extreme prețurile încep de la 24.600 de euro cu TVA.

Pentru cei care doresc trei rânduri de scaune (cu loc pentru 7 persoane), Dacia Jogger HYBRID 140 este disponibilă în România de la 24.650 de euro, respectiv 25.500 de euro cu TVA, în funcție de nivelul de echipare ales.

În aceste prețuri este inclusă garanția bateriei din sistemul hibrid, care este de 8 ani sau 160.000 km (în funcție de ce limită este atinsă mai întâi).

În clipurile video de mai jos puteți vedea testele noastre cu Dacia Jogger.

Comentarii

comentarii

©2022 Plug and Drive. Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

PLUG AND DRIVE aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account