Noua Honda CR-V sosește în 2023 cu propulsii full hybrid și plug-in hybrid

Honda CR-V a ajuns la a 6-a generație și va fi pentru prima oară oferită în Europa nu doar cu propusie full hybrid (e:HEV), ci și în variantă plug-in hybrid (e:PHEV).

Motorizările electrificate ale noului SUV Honda CR-V

Ambele propulsii electrificate ale SUV-ului japonez utilizează un motor de 2 litri, cu 4 cilindri, ciclu Atkinson și alimentat cu benzină. Acesta a fost optimizat pentru eficiență, rafinament și performanță, după cum subliniază Honda.

Lansarea pe piață va avea loc în ultima parte a lui 2023, astfel că Honda încă nu ne oferă toate specificațiile tehnice ale propulsiilor. Dar menționează că propulsia full hybrid e:HEV este o evoluție a celei care echipează noul hatchback compact Civic. Adică integrează motorul cu benzină, două motoare electrice și o baterie litiu-ion. Și comută între modurile de funcționare electric, hibrid sau doar cu motorul termic.

Dar premiera o reprezintă propulsia plug-in hybrid e:PHEV. Cu ajutorul acesteia Honda CR-V va înregistra autonomii pentru mersul în regim pur electric de până la 82 de kilometri. Iar un ciclu complet de încărcare a bateriei litiu-ion durează 2,5 ore, când temperatura bateriei are nivelul optim de 25 de grade Celsius.

Mai remarcăm faptul că în pozele oficiale vedem inscripția CR-V de pe caroserie cu și fără completarea AWD, care desemnează tracțiunea integrală. Mai multe detalii vor fi confirmate în apropierea lansării pe piață.

Design cu versiuni distincte și habitaclu mai spațios

A 6-a generație a SUV-ului CR-V aduce un design înscris în noul limbaj estetic al mărcii Honda. Este un design modern, robust, dar fără detalii extravagante. Însă Honda a dorit să creeze o distincție între variantele de propulsie. Astfel, grila frontală are design cu detalii diferite pentru propulsiile full hybrid și plug-in hybrid. De asemenea, se remarcă noul aspect al farurilor, precum și designul stopurilor. Acestea din urmă sunt o evoluție a semnăturii luminoase care distingea generația CR-V anterioară. Iar Honda a optimizat și vizibilitatea, mai ales în partea frontală.

Un avantaj util adus de noul SUV CR-V este spațiul mai mare din habitaclu. În acest sens SUV-ul a crescut pe toate coordonatele. Astfel, ampatamentul mai lung cu 40 mm oferă un spațiu la nivelul genunchilor mai generos cu 16 mm. Totodată, volumul portbagajului a crescut cu 18%.

Un beneficiu practic este adus și de faptul că scaunele din spate au 8 trepte de înclinare. De altfel, unghiul de înclinare este mai mare cu 10,5°. Asta ajută pasagerii să își găsească o poziție relaxată, binevenită mai ales pe timpul călătoriilor lungi.

Sisteme avansate pentru asistarea condusului și infotainment

SUV-ul CR-V va fi și primul model care integrează suita de sisteme Honda SENSING 360 care sporesc siguranța prin funcțiile diverse de asistare a condusului. Aceste sisteme contribuie la evitarea accidentelor, de exemplu prin depistarea vehiculelor din unghiul mort sau asistarea direcției și aplicarea frânărilor de urgență.

Nu în ultimul rând, mai observăm că CR-V preia de la Honda Civic nu doar propulsia full hybrid, ci și sistemul infotainment și configurație planșei de bord.

Comentarii

comentarii

©2022 Plug and Drive. Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

PLUG AND DRIVE aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account