VIDEO: Renault R5 TURBO 3E – Showcar electric proiectat pentru drift

Showcar-ul electric Renault R5 TURBO 3E este una dintre surprizele pe care constructorul francez le dezvăluie pentru a aniversa în 2022 cinci decenii de la lansarea deja legendarului Renault 5.

O mașină de drift cu două motoare electrice

R5 TURBO 3E este o interpretare modernă și cu propulsie pur electrică a clasicelor modele sport Renault 5 Turbo și Turbo 2. Iar producătorul francez subliniază că acest showcar a fost inspirat din grafica jocurilor video și este conceput pentru a fi o mașină ideală de drift.

Are tracțiune spate, fiind animat de câte un motor electric amplasat la fiecare dintre cele două roți posterioare. Desigur, bateria sistemului electric este poziționată în centrul podelei, într-o poziție cât mai joasă. Șasiul este tubular și ranforsat cu o structură de tip roll bar aprobată de Federația Internațională de Automobilism (FIA). Iar eleronul uriaș care se ridică deasupra plafonului oferă apăsarea aerodinamică necesară pentru a ține lipit de asfalt acest titirez electric.

Performanțele lui Renault R5 TURBO 3E

Renault R5 TURBO 3E are panourile caroseriei și cele două scaune proiectate împreună cu Sabelt sunt din fibră de carbon. Iar geamuri sunt din plexiglas. De asemenea, este interesant că o parte dintre panourile caroseriei sunt transparente.

Hothatch-ul electric măsoară 4 metri lungime, 2,02 m lățime și 1,32 m înălțime. Și cântărește 1.500 kg, din care 520 kg reprezintă pachetul de baterii.

Propulsia electrică generează 280 kW (380 CP) și cuplu maxim de 700 Nm. Iar Renault promite că bateria cu o capacitate de 42 kWh poate susține multiple tururi de circuit parcurse în forță, sau o rundă dezlănțuită de gymkhana.

De asemenea, se menționează că R5 TURBO 3E atinge viteza maximă de 200 km/h. Și parcurge 100 de metri cu start de pe loc în 3,5 secunde (sau în 3,9 secunde, dacă este selectat modul de rulare Drift).

Rolul lui R5 Turbo 3E

Debutul public al lui R5 Turbo 3E va fi găzduit în 25 septembrie, la concursul Chantilly Arts & Elegance 2022. Și va fi expus la Salonul Auto de la Paris, care își deschide porțile în data de 17 octombrie.

R5 Turbo 3E este al doilea showcar, după Renault 5 Diamant, care aniversează 50 de ani de la lansarea modelului Renault 5. Și prefigurează intenția constructorului francez de a crea un noul Renault 5 de serie, de data aceasta pur electric. Primele indicii despre designul modelului de serie au fost oferite de conceptul Renault 5 Prototype din 2021.

În clipul video de mai jos puteți vedea testele noastre cu modelele electrice Renault Megane E-TECH electric și Renault ZOE.

Comentarii

comentarii

©2022 Plug and Drive. Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

PLUG AND DRIVE aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account