[VIDEO] Volkswagen Touareg facelift este dezvăluit cu plug-in hybrid de 462 CP

Volkswagen Touareg a primit actualizări la nivel estetic și tehnologic. Lista de comenzi a fost deschisă deja în Germania.

De la debutul din 2002 al primei generații, Volkswagen Touareg s-a bucurat de un succes comercial însemnat. Până în prezent a fost vândut în peste 1,13 milioane de exemplare. Iar facelift-ul, precum și îmbunătățirile tehnice și motorizarea plug-in hybrid susțin actuala generație în rândul celor mai atractive SUV-uri de talie mare.

Cinci variante de motorizare

Touareg facelift va putea fi comandat cu patru versiuni de motorizare. Este propus un motor V6 de 3 litri, cu 340 CP, care este alimentat cu benzină. Clienții pot alege și între două variante ale propulsorului turbodiesel V6 de 3 litri. Acesta poate avea 231 sau 286 CP. Gama include și propulsia plug in hybrid care generează per ansamblu 381 CP și 600 Nm. Însă modelul de top Este Volkswagen Touareg R eHybrid. În cazul său propulsia plug-in hybrid este formată dintr-un motor V6 cu benzină și un motor electric. Iar sistemul livrează per total 462 CP.

Toate aceste motoare sunt cuplate standard la o cutie de viteze automată cu 8 trepte. Și toate modelele Touareg beneficiază de tracțiunea integrală permanentă 4MOTION.

Volkswagen a anunțat și prețurile din Germania pentru variantele de echipare ale modelului Touareg facelift. Echipări. Modelul de bază costă de la 69.200 de euro. Liniile de echipare Elegance și R-Line au prețuri care pornesc de la 75.070, respectiv 79.660 de euro. Vârful de gamă Touareg R eHybrid este propus de la 93.870 de euro.

Elemente de design inedite

Facelift-ul lui Touareg aduce logo-ul Volkswagen iluminat, care până acum legislația îl permitea doar în țări precum China sau SUA. Acest logo iluminat în nuanță roșie este montat pe hayon.

Se remarcă și retușurile aduse la nivelul grilei și spoilerelor din față și din spate. Iar Touareg facelift va fi și primul model Volkswagen echipat cu noile faruri HD matrix, care folosesc peste 38.000 de leduri adaptive, pentru a lumina șoseaua. Constructorul german confirmă că în curând va echipa cu acest sistem de iluminare HD matrix și viitoarele modele SUV din clase mai mici. Farurile opționale IQ.LIGHT HD au fază lungă cu funcție de autoreglare, pentru a nu deranja ceilalți participanți la trafic.

Ținută de drum rafinată, cu funcții de control noi

Volkswagen Touareg a pus mereu accent pe confort. Iar actualizarea sa a adus și suspensii recalibrate, care au și funcție de compensare activă a ruliului. Aceasta este completată de direcția integrală, disponibilă opțional. Adică Touareg poate vira și cu roțile din spate, ceea ce îi sporește manevrabilitatea. Și pentru un SUV de talie mare, cum este Touareg, reducerea razei de bracare este foarte utilă mai ales în aglomerația din mediul urban.

Totodată, Volkswagen Touareg facelift este echipat standard și cu un nou senzor pentru sarcina pe plafon, care este integrat cu sistemul electronic al suspensiei. Stabilitatea automobilului este influențată când se încarcă cutia de bagaje care este montată pe plafon. Însă noul senzor detectează când cutia de pe plafon este încărcată, astfel că sistemele precum cel de control al stabilității (ESC) își adaptează intervenția pentru a menține stabilitatea dinamică a mașinii la un nivel înalt. De asemenea, Volkswagen precizează că noul sistem de control al stabilității sporește ținuta de drum sportivă, când cutia de bagaje de pe plafon nu este încărcată.

Comentarii

comentarii

©2022 Plug and Drive. Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

PLUG AND DRIVE aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account