Škoda ENYAQ RS iV a stabilit 2 recorduri pentru cel mai lung drift pe gheață

Škoda ENYAQ RS iV condusă de jurnalistul Richard Meaden a primit certificarea GUINNESS WORLD RECORDS pentru „Cel mai lung drift continuu făcut de un vehicul pe gheață”. Mai exact, Škoda ENYAQ RS iV a parcurs în derapaj controlat o distantă impresionantă, de 7,351 km. Totodată, acest record este dublu, fiindcă este vorba și de primul autoturism electric care a reușit un asemenea drift.

Škoda ENYAQ RS iV a făcut un drift continuu, are a durat aproape 16 minute

Recordul a fost stabilit în data de 19 ianuarie 2023, pe lacul înghețat Stortjärnen, aflat de lâng Östersund (Suedia). Richard Meaden a menținut deparajul controlat timp de peste 15 minute și 58 de secunde, pe un traseu circular de 188.496 m improvizat pe lacul înghețat. Astfel, a fost surclasat recordul anterior de 6,231 km lungime, înregistrat în 2022 în China.

Pentru a reuși recordul din 2023 Richard Meaden și Škoda ENYAQ RS iV au petrecut 5 zile de încercări în gerul din Suedia. Au fost făcute numeroase teste cu diverse tipuri de anvelope. Iar per total SUV-ul electric a făcut derapaje care au însumat 18 ore.

Totul s-a desfășurat în prezența oficialilor veniți din partea GUINNESS WORLD RECORDS. În a patra zi de drift-uri a fost stabilit recordul. Iar atunci Škoda ENYAQ RS iV a parcurs de 39 de ori, în derapaj controlat neîntrerupt, circumferința traseului de pe lacul înghețat. Vitezele minime și maxime din timpul drift-ului au fost de 31,64 km/h și 48,69 km/h. Iar distanța parcursă în drift neîntrerupt a depășit 7,3 km.

Gheața de pe lac avea 40 cm grosime. Iar mașina a avut anvelope diferite la cele două punți. La roțile din față au fost anvelope Däckproffsen 245/35-R20 furnizate de Michelin, care au 600 de crampoane de 5 mm. Iar roțile din spate au purtat anvelope Nokian Hakkapelitta 255/45-R20 cu 300 de crampoane de 2 mm.

În clipul video de mai jos Škoda ne prezintă cum a fost stabilit recordul:

ENYAQ RS iV este cel mai puternic model electric din gama Škoda

Škoda ENYAQ RS iV are tracțiune integrală, mulțumită faptului că este echipată cu motor electric la ambele punți. Cele două motoare electrice dezvoltă 299 CP și 460 Nm. Sunt resurse care îi permit să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 6,5 secunde.

Bateria litiu-ion cu o capacitate de 82 kWh (77 kWh net) promite o autonomie de peste 500 km. Puterea de încărcare a bateriei de la stații DC (curent continuu) este de 135 kW. Când este conectată la o asemenea sursă are nevoie de 36 de minute pentru a încărca bateria de la 10 la 80% din capacitatea ei.

Iar când este alimentată de la surse AC (curent alternativ), ENYAQ RS iV are putere de încărcare de 11 kW.
De asemenea, Škoda ENYAQ RS iV se distinge prin sistemul de direcție cu asistare progresivă și suspensiile sport, care coboară garda la sol cu 15 mm, respectiv 10 mm la punțile din față și din spate.

Este disponibil opțional și sistemul adaptiv pentru controlul șasiului (Adaptive Chassis Control – DCC). Acesta ajustează automat răspunsul amortizoarelor și în funcție de condițiile carosabilului. Iar șoferul poate comuta între patru moduri de rulare predefinite: Eco, Comfort, Normal și Sport.

Momentan, în România este oferită versiunea Coupe a modelului ENYAQ RS iV, cu autonomie de 522 km (WLTP) și prețuri de la 62.890 de euro cu TVA inclus. Puteți rămâne la curent cu disponibilitatea modelului ENYAQ RS iV accesând configuratorul din site-ul oficial skoda.ro.

În clipurile video de mai jos puteți vedea testele noastre cu Škoda ENYAQ iV. Pentru mai multe teste cu noile mașini electrice vândute în România vă invităm să accesați canalul nostru de You Tube.

Comentarii

comentarii

©2022 Plug and Drive. Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

PLUG AND DRIVE aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account