[VIDEO] BMW i5 debutează în 24 Mai, cu propulsii electrice de până la 598 CP

BMW i5 va fi dezvăluit în data de 24 Mai 2023, după cum anunță constructorul bavarez prin intermediul a două clipuri video publicate în social media.

Aceste scurte clipuri video confirmă faptul că grila frontală a lui BMW i5 va avea contur iluminat, ca în cazul Seriei 7 sau a SUV-ului XM. Dar decupajul grilei va fi mai puțin extravagant. Deci grila nu va avea decupaje pe verticală, în stilul lui iX sau M3, și dimensiunile sale nu vor fi extinse ca în cazul noului BMW Seria 7.

Coming soon

Take your stage. The new BMW i5 is coming.
#THENEWi5

Posted by BMW on Wednesday, 3 May 2023

De asemenea, vedem și primele detalii ale interiorului. Planșa de bord seamănă în mare măsură cu aceea pe care o vedem la noul BMW Seria 7. Adică panoul digital cu două ecrane este amplasat în partea superioară a planșei de bord. Iar i5 va avea și sistemul de operare 8.5 pentru infotainment, care a fost actualizat pentru a face mai ușoară și intuitivă accesarea numeroaselor funcții. Nu lipsesc nici baghetele iluminate care străbat planșa de bord. Acestea își schimbă culorile în funcție de modul de rulare selectat de șofer.

BMW i5 va fi oferit cu două variante de propulsii pur electrice, încă de la debut

BMW a confirmat că noua generație Seria 5 Sedan va fi oferită și în versiuni plug-in hybrid, dar va avea și motoarea diesel sau alimentate cu benzină, a căror eficiență este sporită de integrarea tehnologie mild-hybrid de 48V.

Însă, prima oară în lunga istorie a modelului BMW Seria 5, acesta va fi propus și în variante cu propulsie pur electrică, denumite i5. Încă de la lansare, vor fi oferite două modele electrice. BMW i5 eDrive40 va avea tracțiune la puntea spate și va genera 250 kW, adică 340 CP. Acest model este creditat cu autonomie electrică de 468-582 km (WLTP). BMW i5 M60 xDrive va fi un model M Performance, cu tracțiune integrală și 440 kW, care echivalează cu 598 CP. Autonomia sa este de 436-516 km (WLTP). Aceste specificații preliminare au fost prezentate de BMW în cadrul testelor cu prototipurile i5, organizate la circuitul din Miramas, Franța, după cum ne confirmă reprezentații site-ului BMWBlog.com, care au participat la eveniment.

Producția noului BMW Seria 5 începe în vara lui 2023

Lansarea la nivel mondial a noului BMW Seria 5 Sedan este programată pentru octombrie 2023. Iar producția demarează în vara acestui an.

O premieră este și faptul că vor fi oferite inclusiv versiuni i5 Touring, care vor deveni primele modele break electrice din istoria BMW. Acestea vor fi lansate în 2024.

Comentarii

comentarii

©2022 Plug and Drive. Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

PLUG AND DRIVE aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account