Monovolumul electric EQT de la Mercedes-EQ e disponibil de la 49.499 de euro

EQT este monovolumul de dimensiuni mici din familia de modele electrice Mercedes-EQ. Mercedes-Benz Vans anunță că acesta va putea fi comandat în curând și în România.

Propulsia lui EQT utilizează un motor electric care generează 90 kW (122 CP) și cuplu maxim de 245 Nm. Iar prețurile sale vor porni în România de la 49.499 de euro, cu TVA inclus.

Propulsia electrică oferă autonomie de aproximativ 282 km

Conform datelor preliminare comunicate de mercedes-benz.de, modelul EQT poate înregistra autonomii de până de la 282 km (WLTP). Bateria sa litiu-ion are capacitate utilă de 45 kWh.

Când EQT este cuplat la o sursă care livrează curent alternativ (CA), puterea sa de încărcare este de până la 22 kW. De asemenea, de la stațiile de curent continuu (CC) EQT se poate primi 80 kW. În acest caz, încărcarea bateriei de la 10 la 80% din capacitatea ei are loc în în 38 de minute.

EQT oferă un habitaclu spațios

Spațiul, dar și ținuta de drum a monovolumului EQT beneficiază datorită bateriei litiu-ion care este montată în podea. Amplasarea acesteia nu reduce din spațiul habitaclului și coboară centrul de greutate, ceea ce avantajează stabilitatea dinamică.

EQT este înscris în segmentul monovolumelor mici. Însă caroseria sa a fost proiectată pentru a oferi spațiu generos pentru 5 pasageri și multe bagaje. EQT are lungime de 4.498 mm, lățime de 1.859 mm și înălțime de 1.819 mm. Iar o variantă cu ampatament lung va fi lansată în 2023.

Portbagajul modelului cu ampatament standard are volum de 551 litri. Și dacă sunt rabatate bancheta și scaunul pasagerului din față spațiul util crește până la 1.979 litri.

Drept urmare, EQT este o mașină care se va dovedi utilă atât familiilor, cât și celor pasionați de sporturi și escapade în natură. De exemplu, încărcarea echipamentului de campare sau a obiectelor voluminoase este facilitată de hayonul cu decupaj amplu și prag coborât la 561 mm. De asemenea, portierele din spate culisează și au o deschidere mare, de 614 mm lățime și 1.059 mm înălțime. Desigur, deschiderea amplă a portierelor din spate ajută și la montarea scaunelor pentru copii. Pe bancheta din spate pot fi montate 3 scaune pentru copii.

Sistem infotainment MBUX și conectivitate extinsă

În echiparea standard EQT dispune de sistemul infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience), pe care îl regăsim la autoturismele gamei premium Mercedes-Benz. Acesta are interfață cu ecran tactil de 7 inch și oferă conectivitate cu smartphone-ul prin Apple CarPlay sau Android Auto. De asemenea, opțional, MBUX poate integra sistem de navigație, precum și asistentul vocal inteligent „Hey Mercedes”, care recunoaște o amplă diversitate de comenzi vocale.

Sistemul de navigație folosește și funcția care oferă informații în timp real despre trafic. Și afișează disponibilitatea stațiilor de încărcare, puterea de încărcare furnizată de acestea, precum și costurile sau tipul de priză.
În plus, MBUX utilizează inteligența artificială pentru a învăța constant preferințele șoferului. De exemplu, dacă mașina este parcată deseori într-o anumită parcare, aceasta va recomanda automat adresa parcării când se circulă pe acel traseu.

Nu în cele din urmă, șoferul poate folosi aplicația Mercedes me pentru smartphone. Aceasta afișează autonomia electrică rămasă, dar și stațiile de încărcare.

Comentarii

comentarii

©2022 Plug and Drive. Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

PLUG AND DRIVE aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account