[VIDEO] Alfa Romeo 33 Stradale: Sport nostalgic, cu V6 sau propulsie electrică

Alfa Romeo 33 Stradale este o interpretare modernă a modelului cu același nume care a fost produs între 1967 și 1969 în doar 18 exemplare. Modelul de acum mai bine de 50 de ani a fost și este considerat în continuare drept unul dintre cele mai frumoase coupé-uri produse vreodată. Acum, noua Alfa Romeo 33 Stradale duce mai departe această legendă, având o aură de exclusivism impresionantă.

(Grupaj foto cu Alfa Romeo 33 Stradale produsă între 1967 și 1969)

Alfa Romeo 33 Stradale va fi produsă în doar 33 de exemplare. Fiecare mașină va fi unică, deoarece clienții au lucrat cu echipa de design pentru a stiliza diverse detalii (inclusiv jantele, prizele de aer, grila frontală, tapițeria din interior, culorile). De altfel, opt dintre cifrele din din seria de șasiu a fiecărui model 33 Stradale sunt alese de client.
Proiectul noului coupé a fost prezentat pentru prima oară potențialilor clienți în 2022, la Marele Premiu de Formula 1 desfășurat pe circuitul din Monza. Apoi, în doar câteva săptămâni toate cele 33 de exemplare au fost vândute, după cum subliniază Alfa Romeo. Constructorul italian nu a precizat prețul acestor mașini. Dar cert este că vorbim despre o mașină de colecție, a cărei valoare va crește în timp.

Producerea seriei limitate 33 Stradale a condus și la renașterea tradiției în ceea ce privește manufacturarea modelelor de excepție de către carosieri. În acest caz Alfa Romeo apelează la experiența și reputația companiei Carrozzeria Touring Superleggera.

Și, totodată, a fost înființat și un grup de specialiști denumit Alfa Romeo Bottega, care lucrează împreună cu clienții pentru crearea proiectelor personalizate.

Alfa Romeo 33 Stradale este propus cu motor V6 preluat de la Maserati sau propulsie pur electrică

Alfa Romeo 33 Stradale este exaltantă nu doar din perspectiva designului nostalgic, ci și datorită performanțelor. Iar Alfa Romeo a dorit să îi împace atât pe adepții motorizărilor tradiționale, cât și pe cei care preferă alternativa modernă a propulsiilor pur electrice.

Motorul cu benzină este un V6 twin-turbo de 3 litri care dezvoltă 620 CP și este cuplat la o transmisie DCT cu 8 trepte. În acest caz tracțiunea este la puntea din spate și nu lipsește un diferențial cu alunecare limitată care este electronic.

Modelul cu propulsie electrică generează 750 CP și este creditat cu autonomie de 450 km. Însă, indiferent de varianta de propulsie preferată de clienți, noua Alfa Romeo 33 Stradale atinge o viteză maximă de 333 km/h și sprintează de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 3 secunde.

Specificații de model supersport

Coupé-ul Alfa Romeo 33 Stradale este construit pe un șasiu în formă de H, făcut din aluminiu. Iar structura monococă este din fibră de carbon. Acestea reduc greutatea și oferă un nivel înalt de rigiditate.
Din fibră de carbon și aluminiu este și acoperișul lui 33 Stradale, acesta integrând punctele de prindere ale portierelor cu deschidere tip „fluture” (așa cum au prototipurile de competiții).

Pentru a ține în frâu caracterul nărăvaș al acestui coupé sportiv, șoferul are la discreția sa un sistem de frânare brake-by-wire cu discuri Brembo a căror compoziție este făcută din ceramică și carbon (pentru a rezista la uzură intensă pe circuit).

De asemenea, calibrarea lui 33 Stradale include sesiuni de teste realizate de pilotul din Formula 1 Valtteri Bottas.

Comentarii

comentarii

©2022 Plug and Drive. Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

PLUG AND DRIVE aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account