[VIDEO] Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ Cabriolet: Limita e cerul!

Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ Cabriolet debutează cu o propulsie care integrează un compresor electric și dotări de confort care transformă condusul decapotat într-o briză delicată, chiar și când dai frâu liber celor 449 de cai putere.

Un cocktail de benzină și electricitate alimentează performanțele exaltante

Motorul turbo de 3 litri, cu 6 cilindri în linie, oferă performanțe înalte, dar și eficiență, mulțumită sistemului său hibrid de 48 V. Suflul motorului este susținut și cu ajutorul unui compresor electric. Drept urmare, resursele propulsiei sunt de 449 CP (330 kW), iar cuplul maxim crește de la 560 Nm la 600 Nm, timp de 10 secunde, când este activat modul overboost. De asemenea, un starter generator integrat în transmisia automată cu 9 trepte, contribuie la eficientizarea consumului de benzină, dar contribuie și cu un plus de forță, generând 23 CP (17 kW) și cuplu de 205 Nm. Toate acestea se traduc într-un răspuns prompt al motorului.

De altfel, Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ Cabriolet accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,4 secunde. Iar în modul RACE START, acest sprint este realizat în 4,2 secunde. Viteza cabrioletului Mercedes-AMG este limitată electronic la 250 km/h. Dar plafonul vitezei poate fi ridicat la 270 km/h, dacă se alege pachetul opțional AMG Driver.

Control dinamic exemplar, asigurat de tracțiunea integrală, frânele sport și sistemul de virare al roților din spate

Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ Cabriolet promite să dribleze lejer și precis virajele, având nu doar tracțiune integrală, ci și direcție integrală. Mai exact, în dotarea standard are sistem de direcție care virează și roțile de la puntea posterioară. La viteze care nu depășesc 100 km/h roțile din spate virează în sens opus celor din față, cu un unghi de până la 2,5 grade. Când se rulează cu peste 100 km/h, roțile din spate virează în același sens cu roțile din față. În acest caz unghiul lor de virare este de până la 0,7 grade.

Sistemul de tracțiune integrală AMG Performance 4MATIC+ adaptează continuu forța motrică de la cele 4 roți. Și face automat tranziția de la tracțiune integrală la tracțiune doar pe puntea din spate. Mai mult de atât, Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ Cabriolet oferă șoferului posibilitatea de a activa un mod de rulare configurat special pentru a face drift. Acest mod pentru derapaje controlate menține tracțiunea exclusiv la roțile din spate.

Capacitatea de frânare este la rândul ei esențială pentru controlul dinamic, iar cabrioletul are un sistem demn de reputația sportivă a diviziei Mercedes-AMG. Discurile de la roțile frontale măsoară 370 x 36 mm, sunt perforate și au ventilare internă și etriere cu 4 pistonașe. La roțile din spate discurile sunt ventilate, măsoară 360 x 26 mm și au etriere cu un pistonaș.

Inginerii diviziei Mercedes-AMG din Affalterbach au proiectat și sistemul de suspensii AMG RIDE CONTROL. Aceste suspensii cu arcuri de oțel au amortizoare adaptive, care integrează supape separate pentru dezbatere și comprimare. Iar șoferul poate comuta între 3 calibrări predefinite: Comfort, Sport și Sport+.

Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ Cabriolet se poate decapota în mers până la 60 km/h

Acoperișul lui Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ Cabriolet este din material textil și poate fi ales în trei variante de culoare: roșu, gri și negru. Plierea și ridicarea lui se face complet electric, în doar 20 de secunde. Iar decapotarea sau ridicarea plafonului se poate face și în mers, până la viteza de 60 km/h.

Plafonul textil este conceput pentru a oferi confort termic, dar și izolare fonică indiferent de condițiile meteo. Astfel, că integrează multiple straturi din materiale termo și fono izolante.

Când acoperișul este pliat, portbagajul cabrioletului cu 4 locuri are volum de 285 de litri. Iar când acoperișul este ridicat spațiul din portbagaj crește la 375 de litri. Un plus de utilitate este datorat și banchetei cu spătare care se rabatează fracționat (în raport 60:40).

Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ Cabriolet sporește confortul pasagerilor cu o eșarfă de aer, deflectoare de curenți și tapițerii care nu se supraîncălzesc

Pentru a nu permite turbulențelor și curenților de aer să deranjeze pasagerii, Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ Cabriolet are un sistem denumit AIRCAP®. Acesta are două elemente. Primul este un deflector aerodinamic care se extinde în partea de sus a parbrizului. Acesta se extinde la o simplă apăsare de buton. De asemenea, după tetierele pasagerilor din spate există un paravan care nu permite producerea turbulențelor de aer în habitaclu.

Desigur, după cum a devenit o tradiție pentru cabrioletele Mercedes-Benz, și modelul CLE sporește confortul șoferului și pasagerului din față cu așa-zisele „eșarfe de aer”. Ne referim la sistemul AIRSCARF®, adică acele guri de ventilație integrate în tetiere, care suflă aer cald la nivelul gâtului și umerilor. Astfel se menține confortul termic când se conduce decapotat.

Tot pentru confortul termic, Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ Cabriolet pot alege pentru scaune o tapițerie din piele a cărei suprafață este tratată cu o soluție specială care nu permite supraîncălzirea. Mai exact, Mercedes-Benz precizează că acest strat de protecție a tapițeriei din piele reflectă razele soarelui. Rezultatul este că temperatura scaunelor sub directa incidență a soarelui poate fi și cu 12 grade mai mică decât a scaunelor cu tapițerie din piele clasică, netratată.

O altă problemă tipică șofatului decapotat este că razele soarelui afectează vizibilitatea ecranelor digitale din planșa de bord. Dar, la fel ca în cazul noii generații Mercedes-Benz SL, modelul CLE cabriolet are un ecran tactil dispus vertical (11,9 de inch), al cărui unghi de înclinare poate fi reglat electric. Drept urmare, șoferul ajustează înclinarea ecranului de la 15 la 40 de grade și se asigură că are vizibilitate optimă.

Comentarii

comentarii

©2022 Plug and Drive. Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

PLUG AND DRIVE aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account