Preț BMW i7 în România: Sedanul de lux cu 544 CP electrici costă de la 132.447 Euro

A fost deschisă lista de precomenzi pentru BMW i7 în România. Iar prețurile sedanului electric pornesc de la 111.300 Euro fără TVA (132.447 Euro cu TVA) pentru versiunea xDrive60. Debutul lui BMW i7 pe piaţa din țara noastră este programat pentru finalul acestui an.

Propulsie cu 544 de cai putere electrici și autonomie de peste 600 km

BMW i7 utilizează a 5-a generaţie a propulsiei electrice BMW eDrive. Și este pentru început disponibil în varianta xDrive60. Aceasta are tracțiune integrală asigurată de două motoare electrice, amplasate câte unu la fiecare punte. Sistemul dezvoltă per ansamblu 544 CP și 745 Nm. Și îi permite sedanului de lux să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4,7 secunde. Viteza sa maximă este de 240 km/h.

Bateria litiu-ion de 101,7 kWh (capacitate utilizabilă) promite autonomie de 590-625 km, în ciclul WLTP. Încărcarea poate fi făcută cu până la 195 kW. La o stație de alimentare care poate furniza acest nivel de energie, încărcarea bateriei de la 10% la 80% din capacitate durează 34 de minute.

Interfață digitală, sistem de cinema și funcții avansate pentru asistarea condusului

Postul de conducere se remarcă prin noua interfață digitală, cu un panou care unește două ecrane de mari dimensiuni. Instrumentarul de bord din spatele volanului are diagonală de inch, iar ecranul tactil din centrul bordului măsoară inch. Desigur, nu lipsesc un head-up display cu afișaj evoluat, sistemul de recunoaștere a comenzilor vocale sau sistemul de comenzi prin gesturi.

Pasagerii de pe locurile din spate se bucură de o experiență tipică unui cinematograf. Deoarece BMW i7 poate fi echipat cu BMW Theatre Screen. Este vorba despre un ecran cu diagonală de 31,3 inch şi rezoluţie 8K, care se retrage la nivelul plafonului. Acest cinema integrează și sistemul audio Bowers and Wilkins. Iar controlarea sistemului de cinema sau a multiple funcții precum climatizarea și masajul din scaune sunt accesibile prin intermediul ecranelor tactile de 5,5 inch, încorporate în mânerele ușilor.

Modelul BMW i7 este dotat și cu o serie de sisteme de asistenţă fără precedent, de la Maneuver Assistant, care memorează trasee de parcare şi le poate efectua autonom, până la pregătire pentru condus autonom de nivelul 3 din maximul de 5.

BMW i7 se remarcă prin design avangardist

BMW i7 are un look menit să facă remarcat. Dispune de noul design cu faruri împărțite în două segmente. Deja tradiționalele Angel Eyes au fost înlocuite cu două baghete subțiri de lumină, care pot integra cristale Swaroski. Iar sub acestea sunt dispuse într-un bloc optic separat proiectoarele pentru fazele scurtă și lungă.

De asemenea, i7 va fi foarte ușor de recunoscut și pe timp de noapte. Deoarece ramele grilei sale frontale integrează un contur iluminat (Iconic Glow). Și la interior are loc un spectacol de lumini. Planșa de bord și portierele sunt străbătute de BMW Interaction Bar. Este vorba despre o baghetă de sticlă care oferă un joc de lumini adaptat inclusiv la modurile de rulare și sistemele de asistare a condusului. Totodată, în această baghetă sunt integrate zone tactile, pentru controlarea unor funcții, precum climatizarea sau deschiderea portierelor.

Habitaclul sedanului de lux încântă și datorită combinaţiilor de materiale rafinate, precum cașmirul folosit pentru tapiţeria scaunelor și fețelor de portieră. Se poate opta și pentru materialul Veganza. Acest material sustenabil și vegan este distins prin micile perforări şi matlasarea proeminentă, asemănătoare pielii.

Preț BMW i7 xDrive60 în România

BMW i7 xDrive60 va debuta pe piaţă, inclusiv în România, până la finalul acestui an. Preţul de început este 111.300 Euro fără TVA (132.447 Euro cu TVA) pentru versiunea xDrive60.

Preț BMW i7: echipări standard generoase

Echiparea standard este deosebit de generoasă şi include echipament precum sistemul de sunet Bowers & Wilkins, climatizare cu 4 zone, acces confort şi soft close. Sunt incluse în preț și sistemul Connected Drive Professional cu navigaţie, trapa panoramică, suspensia activă pneumatică. Nu lipsesc din dotările standard sistemul de direcţie integrală activă, sistemele de asistenţă Driving Assistant şi Parking Assistant Plus. Modelul este disponibil în reţeaua de dealeri pentru precomenzi.

În clipul video de mai jos puteți vedea impresiile noastre de la prima întâlnire cu BMW i7.

Comentarii

comentarii

©2022 Plug and Drive. Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

PLUG AND DRIVE aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account