Ford Otosan va investi 490 de milioane de euro la fabrica din Craiova

În martie 2022 a fost anunțată preluarea fabricii Ford din Craiova de către Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa. Acum se confirmă faptul că transferul de proprietate s-a finalizat cu succes.

Iar odată cu noua organiza se anunță și planul investirii a 490 de milioane de euro în fabrica din Craiova, unde sunt construit motoare și automobile.

Investiția de 490 de milioane de euro va fi făcută pe parcursul următorilor 3 ani. Și va susține operațiunile necesare pentru lansarea următoarei generații a modelului Ford Courier. Drept urmare, capacitatea totală de producție a fabricii de la Craiova va crește de la 250.000 vehicule/an la 272.000 de vehicule/an.

Ford Otosan va produce la Craiova inclusiv modele pur electrice

Odată cu preluarea de către Ford Otosan, fabrica din Craiova va avea un rol important în strategia de producție a mașinilor electrice Ford.

Se subliniază că Ford va fabrica în Craiova noua generație a modelului Courier. Aceasta va fi construită atât în varianta Transit pentru transport de marfă, cât și în varianta Tourneo pentru transport de persoane. Noul Courier va intra în producție în 2023. Și va avea inclusiv o versiune complet electrică, care sosește în 2024. În plus, Ford Puma, cel mai bine vândut autoturism Ford din Europa, va fi oferit din 2024 și într-o variantă cu propulsie pur electrică. Acest model electric va fi la rândul său fabricat în Craiova.

Totodată, Ford Otosan aduce la Craiova experiența sa în construirea de vehicule comerciale și modele electrificate. Standardele de inginerie și producție sunt demonstrate și de noul model electric Ford E-Transit.

CLICK AICI pentru a vedea detaliile despre noul Ford E-Transit Custom, cu autonomie electrică de 380 km.

Înființarea noii companii Ford Romania Services SRL

În contextul transferului de proprietate a fabricii din Craiova, a fost anunțată și înființarea unei noi companii, denumită Ford Romania Services SRL. Aceasta integrează activitățile de vânzări și marketing ale Ford în România (Compania Națională de Vânzări), condusă de Roxana Capătă, dar și Ford Business Solutions Center (FBS), condus de Dieter Rogmann. Unele funcțiuni europene suplimentare, precum Serviciile de Cumpărări și Contabilitate, care operează din Craiova, își vor desfășura activitatea în cadrul companiei Ford România Services.

Comentarii

comentarii

©2022 Plug and Drive. Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

PLUG AND DRIVE aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account