EQG, versiunea electrică a Clasei G, va avea baterii cu anozi de siliciu

EQG a fost confirmat în 2021, drept prima versiune pur electrică a popularului Mercedes-Benz Clasa G. Iar constructorul german anunță acum că noul SUV electric va beneficia de o baterie cu anozi de siliciu. 

Pentru a dezvolta bateria lui EQG, Mercedes-Benz colaborează cu Sila, o companie specializată în dezvoltarea materialelor care vor crește capacitatea bateriilor pentru mașini electrice. Tehnologia oferită de Sila promite o creștere între 20% și 40% a densității bateriei. Se precizează că densitatea fiecărei celule a bateriei va fi de peste 800 Wh/l. De asemenea, creșterea capacității bateriei nu va afecta siguranța și nivelul de performanțe. Însă avantajul este că Mercedes-Benz va putea condensa mai multă energie fără să crească dimensiunea bateriei. Și, totodată, Mercedes-Benz subliniază că noua baterie cu anozi de siliciu va oferi și o autonomie semnificativ mai mare.

Materialele pentru noua baterie vor fi produse de Sila în Washington, folosindu-se doar energie regenerabilă. Iar Mercedes-Benz și Sila prefigurează că modelul EQG cu autonomie extinsă de noua baterie va fi lansat în preajma anului 2025. Bateria cu anozi de siliciu va fi disponibilă drept opțiune, deoarece EQG va debuta înainte de anul 2025, având baterie din actuala generație.

Conceptul EQG prefigurează versiunea Mercedes-Benz Clasa G cu propulsie 100% electrică

La evenimentul IAA Mobility 2021, Mercedes-Benz a dezvăluit Conceptul EQG, care oferă primele indicii și informații despre designul și specificațiile tehnice ale primului Mercedes-Benz Clasa G cu propulsie pur electrică.

Constructorul german ne amintește că promisiunea unui G electric a fost prima oară făcută în ianuarie 2018, odată cu lansarea actualei generații modelului 4×4. Dieter Zetsche, președintele Daimler AG de la acea vreme, a prezentat acest plan în cadrul evenimentului la care a fost invitat Arnold Schwarzenegger, unul dintre cei mai celebri fani ai Clasei G.

În luna iulie a lui 2021, Daimler AG a anunțat că G-ul electric va fi lansat în producția de serie în 2024. Va fi pentru prima oară când G-ul va fi propulsat de electricitate. Cariera acestui off-roader legendar a început în 1979. De atunci s-a vândut în peste 400.000 de exemplare și a avut motorizări variate, de la diesel aspirat, până la V8-ul de 4 litri al modelului G 63 preparat de AMG.

Propulsie cu 4 motoare electrice

Mercedes-Benz încă nu oferă detalii concrete despre puterea sau autonomia propulsiei electrice. Însă dezvăluie că EQG are 4 motoare electrice. Adică la fiecare roată există câte un motor electric, controlat individual. Astfel se asigură o tracțiune integrală versatilă, cu răspuns prompt. Mercedes-Benz promite că EQG va dovedi aptitudini în off-road demne de reputația modelelor cu motoare clasice. Folosește aceeași configurație cu șasiu separat. Dar acum șasiul integrează pachetul de baterii, care coboară centrul de greutate. EQG are suspensii independente la puntea față și un ax rigid la partea din spate, modificat pentru a acomoda propulsia electrică. De asemenea, cutia de viteze cu 2 trepte oferă funcția de reductor, necesară unui off-roader veritabil.

EQG va fi supus la teste foarte solicitante pe muntele Schöckl din Graz, care are înălțime de 1.445 metri. Acolo va străbate un traseu dificil cu pante de până la 60 de grade.

În 2021 gama de modele electrice Mercedes-Benz cuprinde deja SUV-urile EQC și EQA, precum și sedanul de lux EQS. Tot anul acesta vor fi lansate și sedanul business electric EQE și SUV-ul EQB. Iar în 2022 vor completa gama SUV-urile EQS și EQE.

CLICK AICI pentru a vedea toate detaliile și despre SUV-ul electric EQS.

În clipurile video de mai jos puteți vedea testele noastre cu modelele EQA, EQB și EQC din gama Mercedes-EQ. Pentru mai multe teste cu automobilele electrice disponibile în România vă invităm să vizitați canalul nostru de You Tube.

 

 

Comentarii

comentarii

©2022 Plug and Drive. Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

PLUG AND DRIVE aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account