Škoda Enyaq L&K 85: Dotări exclusive, 285 CP și autonomie de până la 570 km

Modelele Škoda Enyaq L&K 85 aduc omagiu celor doi fondatori ai companiei din Cehia, Václav Laurin și Václav Klement. Și se remarcă prin creșterea puterii și a autonomiei, precum și prin echipările speciale.

Škoda anunță lansarea versiunilor L&K atât pentru modelul Enyaq, cât și pentru Enyaq Coupé. Modelele Enyaq L&K 85 au tracțiune la puntea din spate, în timp ce Enyaq L&K 85x reprezintă alternativa cu tracțiune integrală. Însă ambele variante au puterea crescută la 210 kW, adică 285,5 CP. Creșterea este raportată la modelele Enyaq 80, care dezvoltă 204 sau 265 CP și au autonomii de 544, respectiv 521 km (WLTP). În cazul modelelor Enyaq L&K 85cu tracțiune spate autonomia poate ajunge până la 570 km (estimare preliminară WLTP), iar demarajul 0-100 km/h are loc în 6,7 secunde. Dacă se alege modelul cu tracțiune integrală autonomia maximă este de 550 km, iar accelerația 0-100 km/h se realizează în 6,6 secunde. Viteza maximă este limitată la 180 km/h.

Cel mai puternic model electric al mărcii Škoda rămâne Enyaq Coupé RS iV, care generează 220 kW (299 CP) și dispune de tracțiune integrală.

De asemenea, Škoda menționează că a fost optimizat și timpul pentru încărcare bateriei. Acum, încărcarea de la 10 la 80% din capacitatea bateriei durează mai puțin de 30 de minute, când mașina este cuplată la o stație rapidă.

O nouă funcție de preîncălzire a bateriei

Modelele Škoda Enyaq L&K 85 beneficiază de un nou software ME4, care va fi integrat în cazul tuturor versiunilor Enyaq. Printre funcțiile noi susținute de acest software este și cea de preîncălzire a bateriei. Șoferul poate activa această funcție din meniul afișat pe ecranul tactil din centrul bordului. De exemplu, este o funcție utilă în timpul iernii, pentru optimizarea vitezei de încărcare a bateriei. Însă funcția de preîncălzire poate porni și automat, când este selectată o stație de încărcare în sistemul de navigație. Practic, până mașina ajunge la stație temperatura bateriei este adusă la nivelul care permite cea mai bună viteză de încărcare.

Grafică distinctă pentru modelele Škoda Enyaq L&K

Versiunile Laurin & Klement marchează și o schimbare pentru denumirile modelelor Enyaq. Acestea renunță la sufixul iV. Și la fel vor face și viitoarele modele electrice Škoda.

De asemenea, modelele Škoda Enyaq L&K se disting estetic. Exemple sunt detaliile vopsite în gri Platinum, precum carcasele oglinzilor retrovizoare și elemente din spoilerele față/spate. Ramele geamurilor și grilei frontale, precum și cadrele de pe plafon au finisare de cromată. În plus, grila Crystal Face integrează 131 de LED-uri și face parte din echiparea standard a versiunilor Laurin & Klement. SUV-urile electrice Enyaq L&K au și jante de 20 inch (opțional 21 inch), care se remarcă prin designul exclusiv.

La interior, aspectul special este dat de tapițeria de piele standard, care are culoare bej. Opțional este oferită tapițerie de piele neagră. Tot exclusive pentru modelele Laurin & Klement sunt și scaunele din față care dispun de funcții de ventilare și masaj. Acestea sunt funcții care fac parte din echiparea standard. Apreciabil este și faptul că șoferul și pasagerul din față pot activa trei variante ale acestor funcții de confort: ventilație, încălzire și încălzire cu ventilare pornite simultan.

Sistem infotainment cu meniu mai intuitiv

Škoda Enyaq L&K 85 integrează și un nou meniu intuitiv pentru sistemul de infotainment. Grafica a fost îmbunătățită pentru head-up display, instrumentarul de bord (Virtual Cockpit) și ecranul tactil din centrul planșei de bord. De exemplu, pe ecranul central sunt afișate trei butoane care oferă acces rapid la secțiuni din meniu. În colțul din stânga jos este butonul pentru accesarea meniului principal. În dreapta jos este butonul pentru aplicații. Iar în colțul din stânga sus este butonul care accesează direct meniul pentru setările vehiculului. Totodată, șoferul poate configura cinci butoane de scurtături către funcțiile pe care le utilizează des. Acestea sunt afișate în partea de sus a meniului afișat pe ecranul central din planșa de bord. Iar în partea de jos a ecranului sunt dispuse iconițele pentru navigație, telefonie mobilă și sistemul audio.

În plus, software-ul ME4 pentru familia de modele Enyaq aduce hărți noi și grafică actualizată pentru sistemul de navigație. Iar meniul pentru controlarea sistemului de climatizare a fost la rândul său simplificat.

Comentarii

comentarii

©2022 Plug and Drive. Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

PLUG AND DRIVE aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account