Volkswagen anunță o propulsie electrică cu 680 CP, pentru un posibil model sport

Volkswagen a prezentat primele detalii despre viitoare sa generație de propulsie electrică. Iar noutatea majoră este că Volkswagen va proiecta și produce propriile componente esențiale pentru propulsiile electrice.

Avantajele vor fi multiple. În primul rând costurile de producție vor fi gestionate mai bine. Thomas Schmall, membru în consiliul de management al Volkswagen Group responsabil pentru dezvoltarea de tehnologii, spune că astfel grupul german va fi printre puținii constructori de automobile capabili să optimizeze într-un mod holistic sistemele de propulsie. Faptul că sistemul de propulsie va veni dintr-o singură sursă, adică din rețeaua Volkswagen, îi va permite grupului german să obțină avantaje de cost importante și să crească eficiența cu până la 20%.

Volkswagen va optimiza și dezvolta intern componentele propulsiilor electrice

Unul dintre principalele elemente ale propulsiei electrice este invertorul de puls. Volkswagen îl descrie drept creierul propulsiei electrice, fiindcă are o influență esențială pentru eficiență și performanță. Acesta va face parte din noul kit modular pentru propulsiile electrice viitoare ale Grupului Volkswagen. Kit-ul “designed by Volkswagen” poate fi implementat pe o varietate de autoturisme: de la modele mici la automobile sport cu performanță înaltă.
De altfel, Volkswagen spune că această nouă tehnologie pentru propulsia electrică este în prezent dezvoltată pentru producția de serie și este deja compatibilă pentru montarea pe viitoarea generație a platformei MEB care stă la baza gamei de modele electrice.

Volkswagen lucrează și la o soluție complet nouă pentru sistemul care se ocupă de managementul termic al propulsiei electrice. Constructorul ne explică faptul că în prezent sunt folosite pentru controlul termic numeroase module individuale, precum și conexiuni făcute cu multe conducte lungi. Însă noile propulsii electrice Volkswagen vor avea înlocui toate acestea cu un modul termic integrat, care este semnificativ mai ușor. Totodată, acest modul, care controlează sistemul de air condiționat inclusiv pentru bateria de voltaj înalt, va aduce o optimizare majoră a autonomiei și vitezei de încărcare a bateriei.

(Foto: Volkswagen XL1 din 2013)

Volkswagen lasă de înțeles că ia în calcul producerea unei mașini sport cu propulsie electrică

În noul comunicat de presă Volkswagen nu menționează doar faptul că pregătește o propulsie electrică pretabilă inclusiv pentru o mașină sport. Ci oferă și repere despre resursele de putere ale acestui eventual model sport. Mai exact, viitoarea propulsie va genera „peste 500 kW, sau chiar și mai mult”. Deci ar fi vorba despre peste 680 CP. Acestea sunt resurse la nivelul lui Porsche Taycan.

Așadar, oare pregătește Volkswagen o variantă proprie a performantului Taycan? Rămâne de văzut, dar cert este că Volkswagen bate un apropo în această direcție.

Nu este prima oară când Volkswagen cochetează cu ideea unui model sport. Ne putem aduce aminte de seria de concepte cu motor W12 prezentate între 1997 și 2001. Cea mai puternică versiune, denumită Nardo, dezvolta 600 CP.

Dar cel mai apropiat proiect de formatul unui model sport electric a fost Volkswagen XL1 din 2013. Avea o propulsie plug-in hybrid cu motor turbo diesel cu 2 cilindri (48 CP), un motor electric (27 CP), o transmisie cu 7 trepte și o baterie litiu-ion. Promitea consum de numai 0,9 l/100 km, având un coeficient de frecare cu aerul de 0,189 Cd. Și avea autonomie electrică de până la 50 km. De asemenea, a existat conceptul Volkswagen XL1 Sport cu 200 CP. Acesta era o variantă a lui XL1 animată de un motor V2 preluat de la o motocicletă Ducati 1199 Superleggera.

În clipul video de mai jos puteți vedea testul nostru cu hatchback-ul electric Volkswagen ID.3.

Comentarii

comentarii

©2022 Plug and Drive. Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

PLUG AND DRIVE aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account