[VIDEO] Noul Volvo XC40 electric la primul contact

Volvo XC40 este primul model al suedezilor cu propulsie complet electrică. Și poate fi comandat în două versiuni de motorizare. Una cu un sigur motor, alta cu două motoare.

Am luat la test primul model complet electric al celor de la Volvo, în versiunea de top. Adică Volvo XC40 Recharge Twin. Cu două motoare electrice, tracțiune integrală și un preț de listă ce pornește de la 57.500 de euro, cu tot cu TVA. Dar fără a lua în calcul programul Rabla Plus. Mai jos ai primul video cu noul Volvo XC40 electric, așa că apasă butonul de #play. Și, dacă nu ai făcut-o deja, abonează-te la canalul nostru de YouTube. Mai ales dacă vrei să afli imediat ce urcăm și testul complet:

Deși este primul model electric Volvo, XC40-ul are premise bune. Chiar foarte bune. Cu o baterie ce are o capacitate utilă de 75 kWh, autonomia promisă este impresionantă. Aproape 540 de kilometri în oraș. Și vreo 420 de kilometri în ciclu mixt. Asta, desigur, în condiții ideale. În cazul nostru, consumul mediu a fost sub 25 kWh/100 km. Cu toate „sistemele” ce țin de confort termic pornite, fără prea mare grijă pentru consum.

Când vine vorba despre încărcare, acest XC40 știe să primească 150 kW, așa că poți încărca bateria de la 10 la 80% în sub 40 de minute. De la o stație de 50 kW aceeași baterie se încarcă în sub două ore. Iar în curent alternativ ai posibilitatea să încarci de la 11 kW. Ceea ce înseamnă că acasă sau la birou, poți încărca liniștit mașina.

Un alt punct captivat pentru acest Volvo XC40 este sistemul de „operare”. Unul dezvoltat împreună cu Google și sistemul care a intrat foarte rapid în topul preferințelor mele. Dar, așa cum ziceam, detaliile complete vin în testul amplu pe care o să-l publicăm aici. Curând.

În cazul în care vrei să afli cum se comportă versiunea de tip plug-in hybrid a lui XC40, mai jos ai testul nostru. În compania unei Honda e:

Comentarii

comentarii

©2022 Plug and Drive. Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

PLUG AND DRIVE aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account