[VIDEO] BMW i Vision Dee prefigurează modelele electrice NEUE KLASSE din 2025

La final de noiembrie am văzut pe viu conceptul BMW i Vision Dee. Și de atunci ținem secretul sub lacăt.

Text și video: Andrei Barbu

BMW i Vision Dee vorbește cu tine. Te ajută să rezolvi situații și să te imersezi într-o realitate virtuală unde experiența de condus este reinventată. Mai jos e clipul meu, îl vezi printr-un simplu play sau dacă intri pe canalul nostru de YouTube. Acolo unde te invit să te și abonezi. Dacă n-ai făcut-o deja, evident.

Pentru mine, Dee seamănă izbitor de mult cu Kitt. Aceea mașină folosită de David Hasselhoff într-un serial pe care l-am devorat în copilărie. De fapt, ideea de bază cu Dee este aceea de a interacționa cu mașina personală într-un mod mult mai serios decât acum.

Iar, BMW i Vision Dee este primul pilon din cele trei care marchează lansarea pe piață a generațiilor Neue Klasse, începând cu 2025. Acronimul Dee înseamnă Digital Emotional Experience și ai ghicit: Dee este pilonul digitalizării.

Elementele clasice BMW – grila, semnătura luminoasă, curba Hofmeister – sunt reinterpretate cu ajutorul E Ink, o tehnologie pe care bavarezii insistă să o dezvolte și să-i găsească noi aplicații. Design-ul minimalist până la extrem e pe placul meu și cred că acest concept arată foarte bine. Iar interiorul este un exercițiu de imaginație cu aplicabilitate reală în viitor.

Butoanele fizice sunt înlocuite de suprafețe digitale, acoperite de texturi și materiale reciclate. Interacțiunea este una aproape umană, iar head-up display-ul care se întinde pe toată suprafața parbrizului va apărea în producția de serie. Din 2025, atunci când primele modele din generația Neue Klasse vor fi lansate pe piață.

În clipul video de mai jos puteți vedea și impresiile noastre de la prima întâlnire cu noul BMW Seria 7.

Comentarii

comentarii

©2022 Plug and Drive. Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

PLUG AND DRIVE aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account