[VIDEO] A fost deschisă lista de așteptare pentru primul Range Rover electric

Range Rover va primi propulsie pur electrică! Constructorul britanic a dezvăluit primele informații despre Range Rover electric, care țintește să devină un etalon în ceea ce privește rafinamentul și abilitățile în off-road.

Constructorul Land Rover promite că primul său Range Rover electric va fi cel mai rafinat și silențios model din lunga istorie a SUV-ului de lux. De altfel, se menționează deja că sunt luate măsuri speciale de izolare fonică și va exista și un sistem audio activ care reduce zgomotul de rulare perceput în habitaclu. Totodată, sistemul audio va produce și sunete concepute special pentru a oferi propulsiei electrice o personalitate distinctă.

În plus, britanicii promit că Range Rover pur electric va oferi și cele mai avansate abilități pentru condus în off-road, dintre toate SUV-urile electrice premium. Concret, Land Rover anunță că Range Rover-ul electric va avea o capacitate de trecere prin vaduri de apă cu adâncime de până la 850 mm.

În ceea ce privește performanțele dinamice pe șosea, SUV-ul electric promite să egaleze versiunea Range Rover cu motor V8. Încă nu s-a comunicat nivelul de putere al Range-ului electric. Dar avem drept reper faptul că Range Rover are două variante cu motorizare V8 alimentată cu benzină. Una dezvoltă 530 CP și cealaltă 615 CP. Acestea demarează de la 0 la 100 km/h în 4,4, respectiv 4,3 secunde.

Însă un avantaj clar și foarte important este faptul că Range Rover electric va beneficia de un sistem electric de 800 de volți, la fel ca modelele de performanță înaltă, cum sunt Porsche Taycan. Acesta este cel mai elevat voltaj întâlnit momentan la un autoturism electric produs în serie. Și susține nu doar performanțe ridicate pentru motoare, ci și o putere de încărcare mare. Mai exact fructifică viteza alimentării de la stații DC care livrează 350 kW.

Land Rover a deschis lista de așteptare pentru Range Rover electric

Modelul Range Rover electric va fi produs pe baza platformei tehnice MLA (Modular Longitudinal Architecture), care este flexibilă în sensul că poate susține mai mute tipuri de propulsie. Asamblarea noului SUV electric va avea loc în Solihull (Regatul Unit), alături de versiunile Range Rover cu motorizări mild hibrid și plug-in hybrid. În această locație se va inaugura o nouă secție de producție a subansamblelor, în care se investesc 70 de milioane de lire sterline.

Însă bateriile și motoarele electrice vor fi asamblate în noul centru de producție al grupului Jaguar Land Rover din Wolverhampton (Regatul Unit).

Nu se specifică exact momentul când va fi demarată comercializarea modelului Range Rover electric. Însă în decembrie 2023 Land Rover a deschis lista de așteptare. Cei înscriși vor avea prioritate când se vor primi comenzile. Range Rover electric va fi lansat în 2024, vânzările urmând să înceapă pe parcursul aceluiași an.

Mai jos puteți vedea un grupaj de poze publicat de Land Rover pentru a ne prezenta primele detalii despre Range Rover electric.

Primele prototipuri ale modelului Range Rover electric au început deja testele în condiții reale

Prima generație Range Rover electric a prins formă mai întâi pe parcursul unui an de proiectare virtuală. Această metodă a simulat aspecte esențiale în dezvoltarea unor specificații diverse. De exemplu, proiectarea virtuală a fost folosită pentru stabilirea rigidității structurale și a șasiului, sau pentru pregătirea capacității de a merge cu viteze de 50 km/h prin vaduri de apă.

Apoi, au demarat testele în condiții reale. Acestea s-au desfășurat la nivel mondial, în zone cu climă și solicitări foarte diferite, cum ar fi Suedia și Dubai. Astfel, prototipurile modelului Range Rover electric au trecut prin teste necruțătoare realizate în zone cu temperaturi extreme: de la -40 C la +50 C.

Comentarii

comentarii

©2022 Plug and Drive. Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

PLUG AND DRIVE aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account