Toyota bZ4X va fi livrată către clienții din Europa din această vară

SUV-ul electric Toyota bZ4X face parte din planul constructorului japonez de a avea până în 2030 o gamă formată din 30 de modele electrice ale mărcilor Toyota și Lexus.

Toyota bZ4X are la bază o nouă platformă tehnică proiectată special pentru modele electrice. Și este primul sosit din familia de modele electrice bZ (Beyond Zero).

SUV-ul electric a fost proiectat de Toyota Motor Corporation (TOYOTA) în parteneriat cu Subaru Corporation (SUBARU) și este construită pe o noua platformă tehnică e-TNGA, care este modulară.

Pentru clienții din Europa, Toyota bZ4X va fi propusă în variante cu tracțiune la puntea față sau cu tracțiune integrală. Aceasta din urmă încorporează câte un motor electric la ambele punți. Toyota precizează că modelul cu tracțiune față va oferi autonomie electrică de până la 516 km (WLTP). Iar cel cu tracțiune integrală va putea rula 470 km (WLTP) cu un plin de baterie.

Bateria lui SUV-ului electric are o capacitate de 71,4 kWh. Iar clienții vor putea opta pentru un program de întreținere extins pentru baterie. Acesta va asigura că și după 10 ani de utilizare, sau 1 milion de kilometri parcurși, bateria încă va mai avea 70% din capacitatea inițială, în ciuda uzurii.

Acestea sunt informațiile preliminare despre Toyota bZ4X. Urmează să fie comunicate prețurile și specificațiile detaliate pentru piața din România.

Comentarii

comentarii

©2022 Plug and Drive. Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

PLUG AND DRIVE aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account