Ford Kuga facelift este disponibil în România de la 30.300 de euro

Ford Kuga este unul dintre cele mai populare SUV-uri din Europa, iar versiunea sa actualizată atât stilistic, cât și tehnologic poate fi acum comandată și în România. SUV-ul este produs în fabrica Ford din Valencia, Spania. Acolo sunt folosite în procesul de producție inteligența artificială, precum și imprimarea 3D a pieselor, ceea ce contribuie la standardele de precizie și durabilitate. 

Motorizarea plug-in hybrid are autonomie electrică de 69 km

Ford Kuga a fost în 2021 și 2022 cel mai bine vândut model plug-in hybrid (PHEV) din Europa. Și Ford preconizează că își va păstra acest statut și în 2023, conform datelor preliminare despre înmatriculările la nivelul european.
Cert este că varianta actualizată a modelului Kuga este oferită cu o propulsie plug-in hybrid care promite autonomie electrică de până la 69 km. Acest sistem integrează motorul cu benzină de 2,5 litri Duratec, cuplat la o transmisie CVT (automată cu variație continuă). Dezvoltă 243 CP, resurse pe care le transmite către roțile punții din față. Consumul de combustibil în regim mixt poate coborâ până la 1,2 litri (în regim mixt NEDC). Iar demarajul 0-100 km/h este realizat în 7,3 secunde.

Motorizări cu benzină eficiente, inclusiv un full-hybrid cu autonomie de 900 km

Gama de motorizări a SUV-ului Ford Kuga cuprinde și motorul 1.5 EcoBoost. Acesta dezvoltă 150 CP, cuplat la o transmisie manuală cu 6 trepte. Motorul 1.5 EcoBoost poate fi ales în configurația cu tracțiune la puntea din față, consumă 7,2 l/100 km în regim mixt NEDC (6,4 l/100 km, în regim mixt WLTP) și susține un timp de accelerare de la 0 la 100 km/h în 9,5 secunde.

Totodată, este propus și modelul Ford Kuga Full-Hybrid. Acesta utilizează motorul cu benzină 2,4 Duratec, cuplat la o transmisie automată de tip CVT. Și poate fi aleasă o variantă cu 183 CP și tracțiune integrală, sau cu 180 CP și tracțiune la puntea din față.

Mulțumită sistemului full-hybrid autonomia poate ajunge până la 900 km cu un singur plin al rezervorului de combustibil. De altfel, Ford precizează că în timpul rulării în traficul din oraș Kuga Full-Hybrid poate fi condus până la 64% în mod electric. Consumul NEDC mixt de combustibil este de 6,2 l/100 km (5,3 l/100 km, în regim mixt WLTP) pentru propulsia cu 180 CP și tracțiune față și 6,4 l/100 km NEDC (5,7 l/100 km, în regim mixt WLTP) pentru cea cu 183 CP și tracțiune integrală.

Noul sistem infotainment are și navigație cu funcție specială pentru tractarea rulotei

Actualizarea modelului Kuga a adus o evoluție imporantă pentru sistemul infotainment. Acum SUV-ul este echipat standard cu un ecran tactil cu diagonală de 13,2 inch. Iar Ford menționează că sistemul multimedia Ford SYNC 4 oferă o putere de calcul dublă față de sistemul anterior. De asemenea, sistemul infotainment oferă conectivitate 5G și compatibilitate cu smartphone-ul prin Apple CarPlay și Android Auto wireless.

Odată cu sistemul infotainment a evoluat și cel pentru navigație. Astfel, Ford Kuga are sistem de navigație conectat la cloud, ceea ce îi permite să adapteze în timp real rutele ales, în funcție de traficul și situațiile din trafic.

În plus, funcția de navigație a sistemului Ford SYNC 4 știe să aleagă cele mai potrivite rute pentru călătoriile când Kuga tractează o remorcă. Kuga are o capacitate de tractare de până la 2.100 kg, ceea ce înseamnă un etalon în rândul SUV-urilor din aceeași categorie cu modelul Ford. Deci funcția Trailer Tow Navigation va fi apreciată de șoferi care pleacă în vacanțe cu rulota. Pentru că această funcție permite sistemului de navigație să ia în calcul repere precum dimensiunile mașinii și remorcii. Drept urmare, navigația va selecta trasee care evită virajele strânse, podurile joase sau drumurile care ar fi dificile pentru tractarea rulotei.

Dotări extinse pentru siguranță și confort

Ford Kuga facelift a primit sisteme evoluate pentru asistarea condusului. Acum, cruise controlul adaptiv are și funcția de a ajusta viteza de rulare automat înainte de curbe și intersecții.

La fel, farurile se adaptează la condițiile din trafic. Kuga are în echiparea standard faruri full LED care comută din faza lungă în cea scurtă, când sunt întâmpinate alte mașini, pentru a nu deranja vederea celorlalți șoferi. Iar opțional sunt oferite noile faruri Dynamic Pixel LED. Acestea iau drept reper datele despre traseu, preluate de la sistemul navigație. Și folosesc de asemenea o cameră video montată pe parbriz, care citesc indicatoarele rutiere. În funcție de aceste repere farurile își modifică proiecția luminii în curbe, intersecții și sensuri giratorii pentru a ilumina mai bine pietonii și bicicliștii.

Șoferul noului Kuga se bucură și de o vedere detaliată împrejurul mașinii. Grație sistemului de camere sunt captate imagini video de pe fiecare latură a SUV-ului.

Totodată, SUV-ul dă dovadă de versatilitate referitor la spațiul din habitaclu. Bancheta din spate glisează, astfel că poate fi crescut cu 1 metru spațiul la nivelul genunchilor. Sau poate fi crescut volumul portbagajului cu 140 de litri.

Prețurile lui Ford Kuga facelift în România

Varianta actualizată a SUV-ului Ford Kuga este oferită în România cu 5 versiuni de echipare: Titanium, Active, Active-X, ST-Line, ST-Line X.

Prețurile de listă pornesc de la 30.300 de euro (cu TVA inclus), pentru configurația Ford Kuga cu echipare Titanium, motorizare 1,5 EcoBoost, tracțiune la puntea din față și cutie de viteze manuală.
Conform site-ului oficial ford.ro, sunt propuse și prețuri promoționale. De exemplu, Ford Kuga Titanium cu motor 1,5 EcoBoost și tracțiune față are un preț promoțional de 28.500 de euro.

Pentru modelul plug-in hybrid prețurile încep de la 40.900 de euro (cu TVA inclus). Iar versiunile full-hybrid cu 180 și 183 CP costă de la 36.300, respectiv 38.250 de euro (cu TVA inclus).

Toate detaliile despre prețurile și dotările lui Ford Kuga facelift le puteți descoperi în configuratorul din site-ul ford.ro.

Comentarii

comentarii

©2022 Plug and Drive. Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

PLUG AND DRIVE aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account