Dacia Spring a fost comercializată în 5.000 de exemplare în România

Dacia Spring este liderul detașat a pieței de automobile electrice din România. Iar acest statut este confirmat de Dacia, care anunță că un client din București a devenit posesorul celui de-al 5.000-lea exemplar Spring vândut pe piaţa din țara noastră.

Acest exemplar cu numărul 5.000 al modelului Spring are culoare Lightning Silver. Și a fost achiziționat prin intermediul programului de reînnoire a parcului auto național, Rabla Plus.

Dacia Spring este cea mai bine vândută mașină electrică din România

În primele 3 luni ale anului 2022 au fost înmatriculate 2.103 mașini pur electrice în țara noastră. Din acestea, 952 de unități au fost Dacia Spring. Astfel, Spring a devenit al 5-lea cel mai bine vândut automobil din România, după Dacia Logan, Dacia Duster, Dacia Sandero și Ford Puma.

Succes și la nivel european

Dacia raportează un volum de vânzări lăudabil și în ansamblul piețelor europene. Mai exact, la sfârşitul lunii martie se aflau deja în circulație pe șoselele din Europa aproape 40.000 de vehicule Dacia Spring. Franța conduce top-ul țărilor care au înmatriculat cele mai multe modele Dacia Spring, cu peste 18.000 de unităţi. Urmează Italia, unde au fost vândute 6.700 de unităţi şi Germania, unde au fost înmatriculate 5.100 de unităţi.

Cât costă Dacia Spring în România?

Când, a fost deschisă lista de precomenzi a Daciei Spring în România, prețul acesteia pornea de la 18.100 de euro cu TVA inclus. De atunci este oferită într-o singură variantă de echipare, denumită Comfort Plus. Și, până în prezent, prețul Daciei Spring a crescut de două ori. Prima evoluție a prețului a avut loc în noiembrie 2021, până la 19.100 de euro cu TVA. Iar în aprilie 2022, prețul de bază al Daciei Spring Comfort Plus a urcat la 20.300 de euro cu TVA.
Dacia ne oferă și detalii noi despre preferințele românilor în ceea ce privește alegerea dotărilor opționale. Astfel, aflăm că 85% dintre clienții modelului au comandat ambele sisteme de alimentare disponibile opțional: cablul de 10A şi sistemul de încărcare rapidă la bornă de curent continuu.

Dacia Spring are motor electric cu 45 CP și baterie de 26,8 KWh, creditată cu autonomie mixtă de 230 km (305 km în oraș).

CLICK AICI pentru a vedea toate detaliile despre echipările standard și opționale și despre prețurile Daciei Spring în România.

În clipul video de mai jos puteți vedea testul nostru cu prima Dacie electrică. Pentru a vedea mai multe teste cu automobilele electrice disponibile în România, vă invităm să accesați canalul nostru de You Tube.

Comentarii

comentarii

©2022 Plug and Drive. Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

PLUG AND DRIVE aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account