Conceptul Suzuki eVX prefigurează un SUV electric care va sosi până în 2025

Conceptul Suzuki eVX a fost dezvăluit în 11 ianuarie în cadrul salonului Auto Expo 2023 găzduit în Delhi, India. Varianta de seria a acestui SUV electric va sosi cel târziu în 2025.

Modelul eVX de serie va deveni primul model electric al mărcii Suzuki comercializat la nivel mondial. Și va continua în era propulsiilor electrice tradiția Suzuki în producerea de mașini 4×4. Așadar este de așteptat ca și SUV-ul eVX să dispună de tracțiune integrală.

Specificațiile lui Suzuki eVX

Pentru moment nu sunt oferite decât câteva repere tehnice despre eVX. SUV-ul măsoară 4.300/1.800/1.600 mm (L/l/î). Capacitatea bateriei care alimentează propulsia sa electrică are capacitate de 60 kWh. Iar autonomia electrică a conceptului Suzuki eVX este de 550 km (măsurată conform normelor MIDC din India).

Suzuki va dezvolta o transmisie pentru mașini electrice în colaborare cu Inmotive

Cu doar o zi înainte de a prezenta conceptul eVX, Suzuki a anunțat colaborarea cu Inmotive Inc. pentru dezvoltarea unei transmisii cu 2 trepte pentru mașini electrice.

Compania Inmotive a fost fondată în 2010 în Toronto, Canada. Și a proiectat transmisia Ingear cu 2 trepe destinată automobilelor electrice. Aceasta se distinge prin greutatea redusă, dimensiunile compacte și funcționarea care favorizează eficiența. Suzuki se implică în dezvoltarea acestei transmisii, considerând că aceasta va ajuta la sporirea autonomiei prin fructificarea eficientă a cuplului motorizării electrice. Totodată tehnologia transmisiei va permite performanțe bune și în condițiile utilizării unor motoare electrice mai mici, ceea ce va însemna și o reducere a costurilor.

Comentarii

comentarii

©2022 Plug and Drive. Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

PLUG AND DRIVE aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account