BMW XM Label Red cu 748 CP este cel mai puternic model din istoria BMW

BMW XM Label Red poate fi comandat începând din 28 aprilie 2023, inclusiv în România, unde are prețuri care încep de la 195.041 de euro (cu TVA inclus). 

Prețul este doar una dintre maximele pe care XM Label Red le stabilește pentru BMW. Mai exact, XM Label Red este cel mai scump model din gama BMW, în ceea ce privește prețul de bază. De exemplu, BMW M760e xDrive costă de la 140.420 de euro (cu TVA), iar modelul BMW XM în varianta de lansare, cu 653 CP, are un preț de bază de 170.051 de euro (cu TVA).

De asemenea, XM Label Red este atât cel mai puternic model de serie omologat pentru șosea produs vreodată de BMW. În plus, este și cel mai puternic SUV cu motor cu ardere internă produs în serie la nivel mondial. Fiindcă BMW XM Label Red dezvoltă 748 CP și un cuplu copleșitor de 1.000 Nm, care surclasează SUV-ul Aston Martin DBX707, al cărui V8 dezlănțuie 707 CP și 900 Nm.

BMW XM Label Red are propulsie plug-in hybrid cu motor V8

Propulsia lui BMW XM este un sistem plug-in hybrid care folosește un motor V8 de 4,4 litri, cu tehnologie M TwinPower Turbo, și un motor electric. Propulsorul alimentat cu benzină produce 555 CP și 750 Nm. Iar motorul electric generează 145 kW/197 CP și un cuplu nominal de 280 Nm și este integrat în transmisia automată M Steptronic cu opt trepte. BMW subliniază că o treaptă de demultiplicare pe care a brevetat-o este utilizată pentru a creşte cuplul produs de motor până la un maxim efectiv de 450 Nm la intrarea transmisiei pentru motor.

Per ansamblu sistemul plug-in hybrid livrează 748 CP și 1.000 Nm, resurse care îi permit SUV-ului să gonească de la 0 la 100 km/h în doar 3,8 secunde. Super-SUV-ul poate are viteza maximă limitată electronic la 250 km/h. Dar plafonul creşte la 290 km/h dacă se optează pentru pachetul M Driver.

Propulsia plug-in hybrid promite autonomie electrică de 83 km

BMW XM Label Red integrează și o baterie litiu-ion cu o capacitate netă de 25,7 kWh. Aceasta alimentează cu energie motorul electric pentru propulsie. Iar BMW menționează că SUV-ul poate înregistra o autonomie de rulare în mod pur electric de 75-83 km (WLTP). Când rulează exclusiv în mod electric XM Label Red poate atinge viteza maximă de 140 km/h.

Sistemul de încărcare al bateriei permite alimentarea de la surse de curent alternativ (AC) cu o putere de 7,4 kW. Astfel, un ciclu de încărcare completă a bateriei durează 4,25 de ore. Dar XM Label Red poate primi energie și de la prizele casnice și nu îi lipsește sistemul de frânare regenerativă, care îi permite să se încarce în mers la fiecare frânare sau decelerare.

Tehnologii avansate susțin abilitățile dinamice și agilitatea

Puterea uriașă a SUV-ului XM Label Red este transferată către toate cele 4 roți prin sistemul de tracţiune integrală M xDrive. Acesta este calibrat pentru a favoriza livrarea cuplului în deosebi spre roțile din spate, ceea ce sporește comportamentul dinamic. Șoferul poate activa și modul 4WD Sport, care crește și mai mult proporția în care cuplul este direcționat către roțile din spate. Iar dacă se dezactivează sistemul DSC (Controlul Dinamic al Stabilităţii) se poate folosi și modul 4WD Sand al tracțiunii integrale. Acesta este optimizat pentru tracţiune și este calibrat special pentru condus peste dune, zăpadă sau alte suprafeţe cu aderență redusă.

BMW XM Label Red integrează și un diferențial M Sport blocabil și controlat electronic, care asigură o distribuire complet variabilă a cuplului motor între roţile de la puntea din spate. Este încă un motiv pentru care XM se remarcă prin agilitate. Iar în acest sens joacă un rol esențial și faptul că marele SUV este ușor manevrabil datorită sistemului de direcție integrală. Mai exact, XM virează și cu roțile din spate.

Totodată, XM Label Red include în echiparea standard suspensia adaptivă M Professional, cu amortizoare controlate electronic, precum și stabilizare activă a ruliului cu Active Roll Comfort. Iar sistemul de frânare M Sport a fost conceput special pentru a oferi un control raportat la dimensiunile și performanțele lui BMW XM Label Red.

 

Comentarii

comentarii

©2022 Plug and Drive. Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

PLUG AND DRIVE aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account