Polestar 2 este cel mai bine vândut model al mărcii pe care Volvo o dedică modelelor electrice de performanță înaltă. Iar acum este prezentat în variantă actualizată atât estetic, cât și la nivelul propulsiilor.
Polestar 2 a debutat în 2019 și este vândut în 27 de țări. Iar spre finalul lui 2022 a depășit pragul de 100.000 de exemplare comecializate. Facelift-ul său aduce o evoluție importantă la nivel tehnologic. De exemplu, noul panou care închide grila frontală se numește SmartZone, deoarece în el sunt integrate camera frontală și radarul de rază medie al sistemelor pentru asistarea condusului. Această grilă frontală a debutat odată cu SUV-ul electric Polestar 3. Totodată, modelul fastback electric primește odată cu facelift-ul și noi motorizări electrice, care aduc un supliment important de putere și eficiență.
Versiunile de propulsii cu tracțiune spate pentru Polestar 2
Versiunile cu tracțiune spate au un nou motor electric, care dezvoltă 200 kW, față de 170 kW cât genera modelul cu un singur motor dinainte de facelift. Astfel, Polestar 2 Single motor dezvoltă 272 CP (200 kW) și 490 Nm. Demarează de la 0 la 100 km/h în 6,4 secunde. Iar bateria sa de 69 kWh susține o autonomie de 518 km (WLTP).
Configurația cu un singur motor electric și tracțiune spate este disponibilă și în varianta cu autonomie extinsă. În acest caz motorul electric livrează 299 CP (220 kW) și 490 Nm, pentru sprintarea de la 0 la 100 km/h în 6,2 secunde. Puterea crescută vine însoțită și de o autonomie extinsă până la 635 (WLTP), mulțumită bateriei cu o capacitate de 82 kWh.
Alternativele cu tracțiune integrală
Și versiunile de motorizare cu două motoare și tracțiune integrală au fost calibrate pentru a livra cuplul cu precădere către roțile posterioare. Astfel, Polestar 2 cu două motoare oferă mai multă plăcere a condusului în stil dinamic. Practic, motorul de la puntea din spate are principală sarcină a propulsiei. Și este ajutat de motorul electric de la roțile din față.
De asemenea, puterea sistemului de propulsie „dual motor” a crescut la 421 CP (310 kW) și 740 Nm. Înainte configurația cu două motoare produce a 300 kW și 660 Nm. Plusul de putere permite accelerarea de la 0 la 100 km/h în 4,5 secunde. Autonomia este de până la 592 km (WLTP), având bateria de 82 kWh.
Pentru această motorizare care oferă tracțiune integrală este oferită și versiunea Performance Pack. Cuplul este tot la nivelul de 740 Nm, dar puterea este crescută la 476 CP (350 kW). Drept urmare, demarajul 0-100 km/h se realizează în 4,2 secunde. Bateria de 82 kW promite și în acest caz autonomie de 592 km (WLTP).
Evoluția bateriilor și viteza de încărcare
Noua baterie litiu-ion de 82 kWh are 27 de module și este produsă de CATL, în timp ce bateria cu 69 kWh și 24 de module este acum furnizată de LG Chem. Aceste baterii un nou sistem de deconectare și beneficiază de o chimie îmbunătățită, care se reflectă în evoluția autonomiilor. Polestar 2 cu un singur motor și autonomie standard rulează cu 40 km mai mult decât înainte de actualizarea tehnică, pe baza unui plin de baterie. Iar modelul un motor și autonomie extinsă a câștigat 84 de kilometri de autonomie.
Puterea de încărcare a bateriei cu o capacitate mai mare este de până la 205 kW. Iar cea pentru autonomie standard suportă încărcarea cu o putere de 135 kW.
Prețurile noului Polestar 2
Momentan sunt oferite drept reper prețurile pentru Germania. Astfel, aflăm că Polestar 2 cu un singur motor costă de la 50.190, sau 53.890 de euro, în funcție de varianta de putere și autonomie. Pentru configurația cu două motoare prețurile încep de la 58.190, sau 64.690 euro, în funcție de versiunea de putere și autonomie.
Lista de echipamente standard a fost extinsă cu sisteme inteligente pentru siguranță. Mai exact, sunt incluse acum sistemul de monitorizarea a atenției șoferului, precum și sistemul care detectează vehiculele din unghiul mort. Acesta din urmă are și funcție de intervenție asupra direcției, pentru evitarea coliziunilor cu mașinile care se apropie din unghiul mort.
Sistemul de avertizare care detectează mașinile venite din lateralul lui Polestar 2 poate acum să și activeze frânarea autonomă. Rolul său este în special pentru a evita coliziunile în intersecții. De asemenea, Polestar 2 frânează și când dă cu spatele, pentru evitarea coliziunilor. Și are o rețea de camere video pentru o vedere completă împrejurul mașinii. Iar oglinzile retrovizoare au funcție de întunecare automată, pentru ca lumina de la farurile altor mașini să nu deranjeze șoferul.
Nu în cele din urmă, portul pentru încărcarea wireless a telefonului este acum dotare standard. Și trebuie amintit că Polestar 2 a fost prima mașină de serie din lume echipată cu un sistem infotainment bazat pe Android Automotive OS, care are integrat și Google.