Mercedes-Benz GLE facelift cu plug-in hybrid merge electric până la 109 km

Mercedes-Benz GLE și GLE Coupé au primit un facelift însoțit de actualizări tehnologice. Aceste versiuni vor ajunge în showroom-urile dealerilor autorizați din Europa în iulie 2023.

Toată gama de motorizări a modelelor Mercedes-Benz GLE facelift este acum electrificată

Mercedes-Benz GLE și GLE Coupé sunt propuse acum cu trei motorizări care integrează un sistem mild hybrid de 48 de volți și un starter generator. Modelul GLE 450 4MATIC alimentat cu benzină are un motor de 2.999 cmc, care produce 381 CP și 500 Nm. La aceste resurse se adaugă cei 15 kW (20 CP) și 200 Nm livrați temporar de funcție Boost, pentru a face mai prompt demarajele și manevrele de depășire. GLE 450 4MATIC accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,6 secunde.

Modelul diesel GLE 300 d 4MATIC dispune de un propulsor diesel de 1.993 cmc, care produce 269 CP și 550 Nm. Ajutat și de cei 20 CP și 200 Nm ai funcției Boost dată de sistemul mild hybrid, GLE 300 d 4MATIC atinge 100 km/h în 6,9 secunde.

De asemenea, este propus un diesel și mai performant. Modelul GLE 450 d 4MATIC are motor de 2.989 cmc cu 367 CP și 750 Nm și beneficiază la rândul său de funcția Boost cu 20 CP și 200 Nm. În cazul său sprintul 0-100 km/h se face în 5,6 secunde.

Sisteme de propulsie plug-in hybrid cu benzină sau diesel, cu puteri crescute

Pentru piețele din Europa, modelele Mercedes-Benz GLE și GLE Coupe cu facelift sunt oferite și cu două variante de propulsie plug-in hybrid. Ambele integrează un motor electric care generează 100 kW și 400 Nm, care se adaugă resurselor produse de motoarele termice.

Modelul GLE 400 e 4MATIC are motor cu benzină de 1.999 cmc, capabil să dezvolte 252 CP și 400 Nm. Iar resursele totale ale sistemului de propulsie sunt de 280 kW și 600 Nm, ceea ce permite accelerarea de la 0 la 100 km/h în 6,1 secunde.

Alternativa plug-in hybrid diesel se numește GLE 350 de 4MATIC. Are motor de 1.993 cmc cu 197 CP și 440 Nm. Astfel, per ansamblu, propulsia livrează 245 kW și 750 Nm, pentru ca SUV-ul să demareze de la 0 la 100 km/h în 6,9 secunde.

Autonomii de până la 109 km pentru propulsiile plug-in hybrid ale modelelor Mercedes-Benz GLE facelift

Bateria de 31,2 kWh regăsită la cele două propulsii plug-in hybrid este creditată cu autonomie de 98-107 km (WLTP) pentru motorizarea benzină și 94-109 km (WLTP) pentru cea diesel. Acestea sunt autonomii extinse față de modelele GLE dinainte de facelift. Și puterile au crescut, cea mai mare evoluție înregistrând-o GLE 400 e 4MATIC, cu un plus de 30 kW.

De asemenea, funcționarea sistemul plug-in hybrid este mai eficientă și mai versatilă. De exemplu, dă mai multă prioritate modului de rulare electric, când se circulă în oraș. Iar mulțumită unui nou program Off-Road, modelele GLE cu propulsie plug-in hybrid pot merge în mod pur electric și în teren greu.

Binevenită este și optimizarea sistemului de încărcare. Acum GLE-urile plug-in hybrid au la bord cablu pentru încărcare cu 11 kW de la surse AC (curent alternativ). Desigur, se pot alimenta și de la prize casnice. Însă mai important de atât este încărcătorul opțional care permite alimentarea cu până la 60 kW de la stații rapide de tip DC (curent continuu).

Modelele GLE din gama Mercedes-AMG

Modelele GLE 53 4MATIC+ păstrează nivelul de 435 CP dezvoltat și înainte de facelift. Însă motorul de twin turbo de 3 litri, cu 6 cilindri în linie, a câștigat un plus de 40 Nm. Astfel că nivelul maxim al cuplului este acum de 560 Nm. O turbină de capacitate mai mare, precum și noile calibrări pentru software-ul motorului au condus și la îmbunătățirea sprintului 0-100 km/h, care se realizează în 5 secunde (cu 0,3 secunde mai repede). Îmbunătățirea performanțelor se datorează și faptului că motoarele modelelor Mercedes-AMG integrează și un starter generator. Sistemul hibrid de 48V adaugă 22 CP și 200 Nm la resursele propulsorului cu ardere internă.

Opțional, clienții modelelor GLE 53 4MATIC+ pot alege suspensiile sport ale vârfurilor de gamă GLE 63 S 4MATIC+. Acestea au motor V8 bi-turbo de 4 litri, care produce 612 CP și 850 Nm. Iar la aceste resurse se alătură cei 22 CP și 250 Nm livrați de starterul generator al sistemului hibrid. Rezultatul este sprintul 0-100 km/h realizat în doar 3,9 secunde.

Toate modelele Mercedes-AMG au transmisie cu 9 trepte (AMG SPEEDSHIFT TCT 9G) și tracțiune integrală AMG Performance 4MATIC+, cu funcție de distribuire complet variabilă a cuplului. Standard sunt și suspensiile pneumatice AMG RIDE CONTROL+, cu amortizare adaptivă și ajustabilă. Iar sistemul de bare anti-ruliu active, acționate electromecanic (AMG ACTIVE RIDE CONTROL) este standard pentru modelele GLE 63 S 4MATIC+ și opțional pentru GLE 53 4MATIC+. Odată cu actualizarea modelelor GLE, acest sistem antiruliu inteligent, precum și suspensiile pneumatice au fost recalibrate pentru a combate și mai mult înclinările caroseriei în viraje. Drept urmare se asigură mai multă stabilitate pentru aceste SUV-uri cu dimensiuni impozante.

Modelele Mercedes-Benz GLE au sistem infotainment actualizat

GLE păstrează același panou de bord digital pe care îl acea și înainte de facelift. Aceste aliniază pe orizontală ecranul cu rol de instrumentar de bord și ecranul tactil din centrul bordului. Ambele ecrane au diagonală de 12,3 inch. Așadar, GLE nu preia ecranul tactil dispus pe verticală, pe care îl vedem la noi modele Mercede-Benz, precum Clasa C, Clasa S, și SUV-urile GLC.

Însă sistemul de infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) a fost actualizat și în cazul SUV-urilor GLE. De exemplu, acum conectarea smartphone-ului prin Apple CarPlay sau Android Auto se face acum și wireless. Iar funcțiile sistemului de recunoaștere a comenzilor vocale au fost extinse. Prin activarea anumitor servicii online oferite de aplicația Mercedes me, sistemul de recunoaștere a comenzilor vocale poate învăța noi funcții. Distinge care dintre pasageri rostește comenzile. Și, acum, permite acționarea jaluzelelor de la geamuri sau controlarea luminilor interioare prin simple comenzi vocale. Acestea sunt doar câteva exemple de comenzi. Iar în anumite cazuri nici nu este necesar ca pasagerii să rostească „Hey Mercedes” înainte de a spune comanda dorită. Este și cazul inițierii unui apel telefonic.

Un avantaj esențial al noului sistem de infotainment MBUX este și faptul că acesta primește constant actualizări over-the-air.

Conectarea cu funcțiile „casei inteligente”

Mulțumită noului sistem MBUX, SUV-urile GLE permit utilizatorilor să monitorizeze și să controleze și când sunt la volan funcțiile „casei inteligente”. Practic mașina este conectată mereu și la unitatea de control prin care se gestionează funcționarea aparaturii electrice și electronice de acasă. Se pot stinge și aprinde lumini, se pot închide jaluzele, se poate controla sistemul de climatizare de acasă.

De asemenea, mașina notifică șoferul dacă senzorii de mișcare de acasă detectează prezența cuiva în domiciliul acestuia. Mai mult de atât, șoferul poate controla aceste funcții și vocal. De exemplu, în timp ce se află la volan, poate întreba mașina: „Hey Mercedes, este cineva acasă în acest moment?”. Și GLE poate răspunde: „Am verificat. Ultima mișcare detectată a fost în bucătărie, în urmă cu o oră”.

Comentarii

comentarii

©2022 Plug and Drive. Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

PLUG AND DRIVE aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account