Mercedes-Benz EQS actualizat are autonomia crescută până la peste 800 km

Mercedes-Benz EQS a debutat în 2021 și a fost primul model al mărcii germane lansat pe baza platformei tehnice dedicată mașinilor electrice. Acesta a stabilit etalonul pentru sedanurile electrice premium, fiind considerat echivalentul modelului Mercedes-Benz Clasa S în rândul automobilelor alimentate doar cu electricitate. Platforma sa tehnică, precum și sistemele avansate de infotainment, au fost apoi preluate de modelele EQS SUV, precum și de modelele EQE sedan și SUV.

Acum, sedanul EQS este dezvăluit într-o formă actualizată, care va putea fi comandată începând cu data de 25 aprilie 2024. Detalii despre prețurile și gama de propulsii electrice ale modelului EQS le puteți descoperi în site-ul oficial mercedes-benz.ro.

Autonomie extinsă cu până la 82 de kilometri

O optimizare esențială se referă la nivelul bateriei litiu-ion. Capacitatea era deja la un nivel înalt, înregistrând autonomie de până la 717 km în cazul modelului EQS 450 4MATIC. Astfel, sedanul EQS era deja un etalon la capitolul autonomie. Însă actualizarea tehnică a crescut capacitatea bateriei de la 108,4 la 118 kWh. Drept urmare, autonomia a fost extinsă până la 799 km, pentru modelul EQS 450 4MATIC, care are câte un motor electric la ambele punți și generează per ansamblu 360 CP și 800 Nm. Așadar, evoluția autonomiei este de 11% pentru EQS 450 4MATIC.

Mai mult de atât, autonomia depășește pragul de 800 km în cazul modelului EQS 450+, care are motor doar la puntea din spate și dezvoltă 360 CP și 568 Nm. Mai exact, acest model este creditat cu autonomie de 683-822 km.

Totodată, Mercedes-Benz precizează că sistemul de frânare regenerativă tipic mașinilor electrice sunt folosite mai rar decât la modelele cu combustie internă. Iar, în viitor, o funcție specială va întreține sistemul de frânare prin aplicarea automată a plăcuțelor pe discuri din când în când.

Estetică cizelată cu elemente tipice pentru designul Mercedes-Benz

Inițial, o serie de steluțe argintii personalizau panoul negru care ține loc de grilă frontală pentru Mercedes-Benz EQS. Dar, odată cu actualizarea, grila frontală integrează standard inserții cromate, care imită lamelele orizontale regăsite în mod tradițional în grilele modelelor Mercedes-Benz cu motoare termice. Tot în ton cu tradiția mărcii germane, EQS are acum și emblematica stea Mercedes-Benz montată pe capotă.

În rest, caroseria a fost păstrată sub forma ei ultra aerodinamică. De altfel, EQS este un etalon în ceea ce privește coeficientul de frecare cu aerul scăzut până la 0,20 Cd. Acest record la capitolul aerodinamică are o influență pozitivă asupra consumului de energie, în mod deosebit la vitezele de rulare pe autostradă. Și, de asemenea, sporește și confortul acustic.

Interfața digitală MBUX Hyperscreen este acum standard

Odată cu actualizarea, Mercedes-Benz EQS este dotat standard cu MBUX Hyperscreen. Este vorba despre panoul de bord complet digital. Acesta integrează trei ecrane sub un panou de sticlă curbat, care măsoară 141 cm lățime. Cele trei ecrane sunt instrumentarul de bord digital de 12,3 inch aflat în spatele volanului, un ecran central tactil de 17,7 inch și un display tactil de 12,3 inch pentru pasagerul de față.

Desigur, nu lipsesc sistemul head-up display cu realitate augmentată, precum și sistemul avansat de recunoaștere a comenzilor vocale. La rândul loc, ocupanții locurilor din spate au acces la ecranele tactile montate pe spătarele scaunelor din față. În plus, există o tabletă în cotiera din banchetă. Prin intermediul acesteia se facilitează controlarea numeroaselor funcții de confort și infotainment.

Dotări de confort evoluate

Rear Comfort Plus este pachetul de reglaje pentru scaune care elevează relaxarea la drum lung. Concret, scaunul din dreapta față se deplasează înainte și se rabatează. Iar acum pasagerul locului din dreapta spate își poate sprijini picioarele pe un suport special aflat în podea. De asemenea, spătarul scaunului din dreapta spate se poate înclina cu până la 38 de grade, pentru o poziție cât mai confortabilă. În același scop, opțiunile pentru locurile din spate pot include încălzire la nivelul șezutului, umerilor și gâtului. Iar adâncimea șezuturilor din scaunele posterioare poate fi ajustată pneumatic.

În lista de dotări devenite standard este inclusă reglarea unghiului pentru spătarul locului din spate cu 27, până la 36 de grade. Totodată, confortul este sporit și de faptul că spătarele au un strat de spumă mai gros cu 5 milimetri. Iar senzația de spațiu din habitaclu este amplificată și de plafonul panoramic (cu două segmente vitrate).

Mercedes-Benz EQS poate face automat schimbarea benzilor pe autostradă

EQS a evoluat și la capitolul dedicat funcțiilor pentru condus automatizat. Ne referim la funcția „Automatic Lane Change” (ALC), care îi permite lui EQS să realizeze și singur manevra de schimbare a benzii de rulare. Noua funcție se înscrie în Europa în rândul sistemelor avansate de condus autonom de Nivel 2. Mercedes-Benz oferă deja schimbarea automată a benzii pentru unele serii de modele în SUA și Canada.

În Europa, funcția „Automatic Lane Change” (ALC) se activează doar pe autostradă cu două benzi separate structural. Iar schimbarea automată a benzii de rulare se face în intervalul de viteză dintre 80 și 140 km/h, când EQS întâmpină pe banda sa de rulare un vehicul mai lent. Dar Mercedes-Benz EQS nu se înscrie singur în depășire decât dacă radarele sale detectează că are suficient spațiu și, totodată, dacă identifică marcajele benzii de circulație. Așadar, EQS își ia măsuri de precauție înainte de a realiza singur manevra de depășire a unui vehicul mai lent.

Mercedes-Benz precizează că sistemul nu necesită o intervenție din partea șoferului pentru ca EQS să efectueze schimbarea automată a benzii. Totuși, responsabilitatea conducerii autoturismului rămâne a șoferului. Prin urmare, schimbările de bandă trebuie monitorizate în mod continuu, după cum subliniază și Mercedes-Benz.

În clipul video de mai jos puteți vedea testul nostru cu Mercedes-Benz EQS:

Comentarii

comentarii

©2022 Plug and Drive. Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

PLUG AND DRIVE aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account